Zeman a Babiš udělali ze lhaní standard. A lidi s tím nic neudělají, žasne Jiří X. Doležal

11.03.2016 9:47

Aféru kolem Čapího hnízda a Zemanovo tvrzení, že četl článek Ferdinanda Peroutky s titulkem Hitler je gentleman, dal do souvislosti publicista Jiří X. Doležal v zamyšlení, které zveřejnila webová stránka časopisu Reflex. Jak prezident Miloš Zeman, tak i Andrej Babiš prý v těchto kauzách lžou. Doležala překvapuje, že to kromě několika novinářů nikomu nevadí. A tak se podle něj lež pomalu stává standardem chování českých politiků.

Zeman a Babiš udělali ze lhaní standard. A lidi s tím nic neudělají, žasne Jiří X. Doležal
Foto: pixabay.com
Popisek: Pravda a lež - ilustrační foto

„Ferdinand Peroutka napsal, že Hitler je gentleman. Andrej Babiš není majitelem Čapího hnízda. Dva výroky, které by měly otřásat naší politikou. Ve skutečnosti otřásají pouze novinářskou veřejností – její částí – a intelektuální kavárnou, zatímco veřejnost zůstává v naprostém klidu,“ stýská si Doležal.

Celý text je ZDE

Všichni podle něj víme, že Ferdinand Peroutka žádný takový článek nenapsal. Ovšem nikdo, kromě osamělých pravicových novinářů a bezmocných intelektuálů, nekřičí „PREZIDENT REPUBLIKY JE LHÁŘ! K ROVNODENNOSTI DEMISI!“. „Nejsou demonstrace proti prolhanému prezidentovi, nejsou masivní celonárodní petice za jeho odstoupení, neděje se nic. Kromě vtipů. Lež se stala legitimní součástí české politiky,“ stýská si Doležal.

Podobně podle něj všichni dobře víme, že Andrej Babiš je vlastníkem Čapího hnízda, i když on sám to popírá s tím, že vlastníkem je nějaká firma patřící do holdingu Agrofertu, který Babiš vlastní. Doležal připouští, že je tím sice pohoršena intelektuální kavárna, kterou on sám nemá v oblibě, ale „národ zase nic“. „Nepochodují demonstrace s transparenty BABIŠE DO KOŠE, JE TO LHÁŘ! Nekolují žádné petice požadující rezignaci ministra financí, neděje se nic,“ stýská si. Připouští, že se na sociálních sítích objevily vtipy. „Ale kromě srandy se na nějaký odpor proti té totální degeneraci politiky Češi nezmůžou,“ povzdechl si Jiří X. Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…