Zeman bude mít schůzku s Chládkem. Hrad ale nechce říci kdy

02.06.2015 14:43

Hrad se domluvil na schůzce prezidenta Miloše Zemana s končícím ministrem školství Marcelem Chládkem (ČSSD). Uskuteční se po návratu Zemana z Jihočeského kraje, kde je prezident do středečního podvečera. Přesný termín setkání ale odmítá Hrad sdělit, důvod neuvedl. Podle České televize se uskuteční ve čtvrtek ve 14:00. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) chce Chládka odvolat, protože podle něj nesplňuje přísné nároky na výkon funkce.

Zeman bude mít schůzku s Chládkem. Hrad ale nechce říci kdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr školství a tělovýchovy Marcel Chládek

To, že je schůzka ministra s prezidentem domluvena, potvrdil ČTK tiskový odbor ministerstva školství. Přesné datum ale nesdělil. Mnoho neprozradil ani Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Uvedl, že se setkání uskuteční po návratu hlavy státu z jižních Čech, více se prý vyjadřovat nebude. Na otázku, proč Hrad přesný termín nechce zveřejnit, nereagoval. Na dotaz ČTK zatím neodpověděl ani Chládek.

Odvolání ministra navrhl na konci minulého týdne Sobotka v souvislosti s údajnou šikanou zaměstnanců na ministerstvu. Chládek ji popírá a z útoku na svou osobu obviňuje šéfa hnutí ANO a vicepremiéra Andreje Babiše.

Premiér podle některých hlasů ze sociální demokracie čekal, že Zeman jeho návrh přijme již o víkendu, kdy se s ním sešel v Lánech. Prezident tak ale zatím neučinil, s Chládkem se chce nejprve setkat. Jméno nového ministra chce přitom Sobotka oznámit už v pátek. Předtím bude jednat s možnými kandidáty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…