Zeman chce dát vyznamenání Valtru Komárkovi. Syn poslanec však váhá, zda jej od takového prezidenta převzít

25.10.2016 20:29

Poslanec Babišova hnutí ANO Martin Komárek musí řešit takřka hamletovskou otázku. Podle informací MF Dnes má státní vyznamenání in memoriam dostat i jeho otec Valtr Komárek. Ocenění by měl přebírat právě jeho syn Martin Komárek. Ten prý však stále neví, jestli na Hrad půjde. Nelíbila se mu totiž situace kolem udělení/neudělení státního vyznamenání panu Bradymu. Takže jít, či nejít? To je, oč tu běží...

Zeman chce dát vyznamenání Valtru Komárkovi. Syn poslanec však váhá, zda jej od takového prezidenta převzít
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Deník ministra financí Andreje Babiše (ANO) tvrdí, že ví o jedné české osobnosti, která dostane státní vyznamenání. Jde o ekonoma Valtra Komárka, jenž už bohužel není mezi námi, takže ocenění získá in memoriam. Převzít by ho měl jeho syn, poslanec za hnutí ANO Martin Komárek. Přijde tedy na Hrad?

„Nebudu to vůbec komentovat, protože tyto věci se nekomentují. Nebudu to komentovat, nemůžu,“ opakoval politik a omlouval se. Prozatím prý opravdu neví, zda se na Hrad dostaví, protože ho zasáhl případ pana Jiřího Bradyho. „Chtěl bych zjistit, kde je nejsilnější verze příběhu,“ řekl Komárek.

Celý článek najdete zde.

Před rokem 1989 byl Valtr Komárek narozený v roce 1930 členem komunistické strany. V roce 1991 vstoupil do sociální demokracie a za tuto stranu později neúspěšně kandidoval do senátu. V roce 2012 vyzval sociální demokracii, aby v přímé volbě prezidenta podpořila Miloše Zemana, protože by mohl České republice prospět. V květnu 2013 Valtr Komárek zemřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…