Zeman dnes Šlechtovou ministryní nejmenuje

03.10.2014 10:20

Prezident Miloš Zeman se dnes odpoledne sice setká s kandidátkou na ministryni pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou, rozhodně ale nelze čekat, že by ji rovnou jmenoval do funkce. ČTK to sdělil mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček, podle něhož je to otázka dalších dnů.

Zeman dnes Šlechtovou ministryní nejmenuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Dosavadní ředitelku odboru evropských fondů Úřadu vlády Šlechtovou navrhl do kabinetu šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš na místo odcházející Věry Jourové. Jeho volbu přivítal premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který nominaci Hradu doručil ve čtvrtek vpodvečer.

Mluvčí prezidenta vyjádřil přesvědčení, že Zeman Šlechtovou jmenuje. Hlava státu chce ale prý dodržet postup, že si nejprve s kandidáty na ministerskou funkci promluví. Právě to učiní dnes odpoledne. „Rozhodně ale nelze očekávat, že by zároveň došlo ke jmenování do funkce ministryně. To je otázka dalších dnů," poznamenal k tomu Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…