Zeman dostal od Palase 50 tisíc na kampaň

09.10.2012 15:59

Expremiér a bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman na tiskové konferenci řekl, že mu moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas, který je stále členem ČSSD, věnoval na prezidentskou kampaň 50 tisíc korun.

Zeman dostal od Palase 50 tisíc na kampaň
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Kandidát na prezidenta a čestný předseda SPOZ Miloš Zeman na mítinku ve Varnsdorfu

Zeman ale neřekl, že by se Palas chystal opustit ČSSD a vstoupit do Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ). Palasův dar figuruje na účtu Zemanovy volební kampaně s datem 5. října.

Palas Dienstbiera nechce

Palas již dříve řekl, že bude Zemana v jeho úsilí o funkci prezidenta republiky podporovat, přestože ČSSD má vlastního kandidáta Jiřího Dienstbiera. Zeman má v sociální demokracii, přestože ji před lety opustil, mnoho příznivců, kteří by ho rádi viděli na Pražském hradě. Podle Zemanova "účetního" Martina Nejedlého ale od dalších sociálních demokratů větší finanční obnos nedostal.

Nejedlý uvedl, že Zeman dostal na kampaň od občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana 670 tisíc korun. SPOZ již dříve Zemanovi věnovala formou věcného daru více než tři miliony korun, dodal. Po 150 tisících korunách Zemanovi darovali podnikatelé Zdeněk Toman a Ivan Kozel.

Nejedlý řekl, že si jména dalších dárců nepamatuje, ani toho, který prý Zemanovi poslal ze svého účtu 17 haléřů. Jejich kompletní seznam poskytne tisková mluvčí SPOZ Hana Burianová během dnešního dne.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…