Zeman je prase, opakoval novinář. V cizině se nám kvůli němu smějí, přidal Schwarzenberg. A my máme stanovisko Hradu

30.07.2015 17:41

Titulování prezidenta republiky „prase, prase, prase“, které na sociální síti učinil novinář Petr Kamberský, prý národu jasně ukazuje, co je ona „noblesa“, kterou podle pražských kavárníků postrádá prezident Zeman. ParlamentnímListům.cz to sdělil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, kterého rovněž zaujalo, že Karel Schwarzenberg si troufá říci, že snaha o upozornění na problém imigrace, trápící celou Evropu, je „k smíchu“.

Zeman je prase, opakoval novinář. V cizině se nám kvůli němu smějí, přidal Schwarzenberg. A my máme stanovisko Hradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

„Pan prezident vyjadřuje lítost, že se doposud nepodařilo nalézt 30 milionů korun pro Klokánky, které pečují o české děti, třebaže částka na pomoc imigrantům bude zřejmě řádově vyšší,“ ohlásil na pravidelné úterní tiskové konferenci mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček. Rozpoutal tím značný rozruch, ve kterém prezidenta kromě tradičních kritiků z uměleckého světa (Jan Rejžek: Zemanova či Ovčáčkova drzost je nebetyčná. Otázka zní jinak: Na Klokánky nemáme, ale na plat neprověřeného kancléře Mynáře pořád ano, že?) sepsul například i premiér Bohuslav Sobotka. Zaujala ale zejména kritika novináře Petra Kamberského, který z dovolené označil hlavu státu trojnásobným prasetem.

Další reakce si přečtěte ZDE

„Ani na dovolené si člověk neodpočine: prase, prase, prase,“ ulevil si nad prezidentovými výroky novinář Petr Kamberský provozující v Lidových novinách svou pravidelnou rubriku nazvanou „Chlívek“. A dodal vzkaz určený těm, kteří podle něj přispěli k tomu, že takového prezidenta máme na Hradě: „Gratuluji panu Pleslovi, Kolářovi a Zahradilovi,“ zněla douška.

Jaroslav Plesl, v Kamberského příspěvku jmenovaný šéfredaktor MF Dnes, kolegovi z Babišovy mediální stáje odvětil: „Jsi opravdu chudák.“ Petr Kolář se obratem na sociální síti dotázal: „Kamberáku, ty jsi pil, viď?“ A dostalo se mu dalšího výkladu: „Kocoure, vy tři jste tohle PRASE nepropagovali jako ‚menší zlo‘ oproti trapnému směšnému Rakušákovi, který neumí česky a kterýho propagujou jen sluníčkoví bezmozci? Mám nasdílet ty starý články z časopisu?“ Na to přišla odpověď: „Šmarja, tobě vážně jeblo...“

ParlamentníListy.cz oslovily se žádostí o reakci Pražský hrad a od mluvčího Ovčáčka dorazilo ke glose novináře Kamberského toto vyjádření: „Pražská kavárna ve své podstatě nesnese odlišné názory a úporně vnucuje ostatním svoji jedinou pravdu. Velmi ráda také kádruje, například kdo je noblesní a kdo není. Pan komentátor nám všem nyní ukázal, jak ta správná pražskokavárenská ‚noblesa‘ vypadá v praxi.“

Směje se nám celá Evropa...

Z politiků se do Zemana pustil i Karel Schwarzenberg, poražený z druhého kola prezidentské volby. „Směje se nám celá Evropa. Výroky pana prezidenta už ani neděsí, nýbrž jen vybízejí k smíchu a mírnému pohoršení,“ postěžoval si předseda TOP 09.

Ovčáček si není vědom, že by na problému imigrantů zaplavujících Evropu bylo cokoliv k obveselení: „Nemyslím si, že je Evropě, ale nejen jí, tváří v tvář nebezpečí, které představuje tzv. Islámský stát, do smíchu. Stejně tak není určitě ‚cizině‘ do smíchu za situace, kdy čelíme uprchlické vlně. Přesně na tyto závažné problémy pan prezident upozorňuje dlouhodobě,“ připomněl mluvčí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…