Zeman jedná s Putinem. A představte si, že...

03.09.2015 9:08

Naše vzájemné vztahy poslední dobou ochladly, ale doufám, že je to pouze dočasná záležitost a časem se opět zlepší. To dnes řekl prezidentu Miloši Zemanovi jeho ruský protějšek Vladimir Putin na setkání, které proběhlo na okraj čínských oslav 70. výročí konce druhé světové války v Tichomoří.

Zeman jedná s Putinem. A představte si, že...
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman a Vladimir Putin

Setkání obou prezidentů se z české strany zúčastnil také kancléř Vratislav Mynář, poradce hlavy státu Nejedlý a šéf zahraničního odboru prezidentské kanceláře Hynek Kmoníček.

Z ruské strany byl přítomen ministr zahraničí Sergej Lavrov, Jurij Ušakov z kanceláře prezidenta Putina, ministr energetiky Aleksandr Novak a Anna Ponomareva z ruské ambasády v Praze.

Miloš Zeman požádal Putina o podporu jeho návrhu boje proti Islámskému státu, který přednese na zasedání na OSN. „Mám na vás ještě druhou otázku, ale tu vyslovím až odejdou novináři“, dodal tajuplně Zeman.

Putin je známý tím, že mívá dlouhá zpoždění a nechává na sebe dlouho čekat. V případě dnešního setkání se Zemanem se nic takového nestalo. Vladimir Putin vítal prezidenta na čas přesně dle plánu v programu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…