Zeman jednal s odbory. Na tiskové konferenci se pustil do TV Nova

25.03.2013 13:53

Prezident Miloš Zeman se sešel se zástupci Českomoravské konfederace odborových svazů. Její šéf Jaroslav Zavadil jej pochválil, že dodržuje sliby. Oba uvedli, že se shodli na mnoha věcech, které by nyní chtěli společně prosazovat.

Zeman jednal s odbory. Na tiskové konferenci se pustil do TV Nova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman přišel poprvé na zasedání vlády

„Zaměstnavatelé a zaměstnanci se mnohdy, byť ne vždy, dokáží dohodnout. Obě tyto skupiny mi sdělily, že jediný, s kým se dohodnout nemohou, je vláda,“ řekl Zeman, co se na setkání dozvěděl. Rád by se (pokud bude přizván) zúčastnil jednání tripartity.

Máme i dlouhodobá opatření

„Já bych chtěl jenom poděkovat za to, že se dodržují sliby, což někdy není pravdou,“ pochválil prezidenta Zavadil. On sám považuje za velmi alarmující hlavně rostoucí nezaměstnanost. Společně se shodli i na dalších setkáních, mj. se zaměstnavateli. „Ta situace v České republice jednoduchá není,“ dodal.

Zemanovi vadí, že na tripartitě se nedaří docházet k dohodám, proto bude nejprve jednat se zúčastněnými stranami zvlášť. Bude předkládat i návrhy. „Zmíním se například o podpoře technického školství včetně školství učňovského, zmíním se o tom, že je třeba změnit poměr mezi základním a aplikovaným výzkumem směrem k aplikovanému výzkumu,“ vyjmenoval.

Zavadil by rád, aby vláda podpořila zavedení registračních pokladen s fiskální pamětí. „My máme ty věci rozdělené na krátkodobá i dlouhodobá opatření,“ objasnil odborář. Zeman se také pustil do TV Nova, která podle něj ve zpravodajství uvedla, že při návštěvě vlády nikomu nepodal ruku. "Pan premiér Nečas mi představil všechny ministry a s každým jsem si podal ruku," prohlásil prezident. "Kvalita vašeho zpravodajství odpovídá kvalitě vašich otázek," dodal. Redaktorce odpověděl, že první dáma již nepracuje a dcera Kateřina má ve škole individuální plán.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…