Zeman jen dělá reklamu pro SPOZ, kritizuje Babiš vládu Rusnoka

27.06.2013 13:17

Miliardář a šéf hnutí ANO 2011 Andrej Babiš se pustil do vlády Jiřího Rusnoka. Deníku Právo zároveň potvrdil, že se do svého hnutí pokouší přilákat bývalého eurokomisaře Pavla Teličku.

Zeman jen dělá reklamu pro SPOZ, kritizuje Babiš vládu Rusnoka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

S Teličkou prý Babiš jedná o vstupu do hnutí. Nabízí mu post lídra na kandidátce do provoleb. Podnikatel ale připustil, že by mu Telička pomohl víc v parlamentu.

Rusnokova vláda není dobrým řešením. Zeman dělá reklamu SPOZ

Babiš poté zkritizoval vládu, kterou připravuje jmenovaný premiér Jiří Rusnok. "Celé je to podivné. Pan Rusnok je renomovaný ekonom, ale toto není dobré řešení pro tuto zemi. Pan prezident Zeman si dělá hezkou reklamu pro svou politickou stranu SPOZ," myslí si Babiš. Dodal, že Rusnokova vláda nemá důvěru voličů.

Miliardář má rovněž politické ambice. Právu prozradil, že bude kandidovat do parlamentu. „Ale hnutí se vyvíjí, situace se také vyvíjí. Kdyby se objevil lídr, který bude prospěšnější, tak já to být nemusím. Nevstoupil jsem do politiky kvůli prospěchu, ale spíš ze zoufalství," připomněl.

Ať si každý píše, co chce, komentoval koupi vydavatelství

Babiš hodlá představit lídry kandidátek v září. Slibuje, že půjde o velké osobnosti. Podnikatel se také v těchto dnech stal majitelem vydavatelství Mafra, které vydává například deníky MF Dnes a Lidové noviny.

Nový šéf Mafry ale slíbil, že nebude zasahovat do práce novinářů. "Ať si každý píše, co chce. Byl bych blázen, kdyby mi někdo zavolal a řekl, takhle to napište. To bych byl mrtvý. Mám čistý stůl a budu investovat do médií," řekl magnát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…