Zeman kývl Babišovi na rekordní schodek rozpočtu

15.06.2020 19:55

Premiér Andrej Babiš (ANO) dorazil v pondělí do Lán za prezidentem Milošem Zemanem na pravidelnou večeři. Společně jednali o navýšení rozpočtu tak, že jeho schodek stoupne na 500 miliard korun. Předseda vlády po schůzce uvedl, že prezident s dalším navýšením rozpočtu souhlasí, informují Lidovky.

Zeman kývl Babišovi na rekordní schodek rozpočtu
Foto: Screen TV Prima
Popisek: Projev prezidenta Miloše Zemana k epidemii koronaviru

„Když prezident vidí, že to neprojíme, ale dáme na investice, nemá s tím problém. Chceme se z dopadu koronaviru proinvestovat. To je ten náš hlavní cíl,“ řekl Babiš, s tím, že Zeman v úterý přijme ministryni financí Alenu Schillerovou (za ANO). 

Komunisté, kteří dosud menšinový kabinet ANO a ČSSD podporovali, zatím vládě podporu růstu deficitu neslíbili. Žádají si analýzy dalšího vývoje a plán na jeho splácení. Podle premiéra žádají i škrty v rozpočtu armády, což předseda vlády odmítá.

V úterý ráno o tom bude premiér jednat s předsedou komunistů Vojtěchem Filipem. Dnes požádal Babiš o vstřícnost k navýšení rozpočtu i opoziční strany. „Rozpočet potřebujeme schválit, protože pokud bychom ho teď neschválili, tak bychom nemohli vyplatit příspěvek obcím,“ sdělil Babiš a slíbil, že obce dostanou náhradou za ušlé sdílené daně, použité na pomoc podnikatelům, 1200 korun na obyvatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…