Zeman naštěstí není Kiska! Podrážděný Andrej Babiš rozstřelil téma svého syna jedním papírem

22.11.2018 15:11

Andrej Babiš poskytl interview Blesku. Odhalil, že na Slonkovou s Kubíkem bude podána žaloba. Zopakoval svou verzi únosu svého syna a dodal i podrobnosti ze spisu, o kterých prý nevěděl. Zmínil, že se setkal s přítelkyní svého syna, kterou už prý nahánějí novináři. A co se týče slovenského řešení Čapího hnízda: „Naštěstí pan prezident Zeman není Kiska,“ okomentoval možnost Babiš. Opozice by ho prý nejradši zabila.

Zeman naštěstí není Kiska! Podrážděný Andrej Babiš rozstřelil téma svého syna jedním papírem
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

Babiš jako první Blesku oznámil, že právní zástupce jeho syna a jeho exmanželky podal trestní žalobu na novináře Slonkovou s Kubíkem za natáčení jeho syna skrytou kamerou. Babiš pak v rozhovoru zopakoval svá klasická tvrzení v souvislosti s výpovědí jeho syna: že je jeho syn nemocný, že ho novináři zneužili, aby odstartovali kampaň, že žádné nové okolnosti v kauze Čapí hnízdo nejsou, že v době, kdy byl jeho syn v Kaliningradu, Moskvě a na Krymu, nebyl ani ministr, ani premiér, ani ve vládě, a že jeho syn odjel na východ, protože byl pronásledován novináři.

Anketa

Kdyby se prokázalo, že Babiš čerpal dotaci na Čapí hnízdo neoprávněně, vadilo by vám to?

14%
86%
hlasovalo: 23719 lidí

Babiš zřejmě nebyl s průběhem rozhovoru příliš nadšen, protože několikrát moderátorovi opakoval: „Zkuste se soustředit,“ načež znovu opakoval svou verzi cesty Babiše mladšího. Zmínil okolnosti, které prý zjistil až ze spisu, který zveřejnil aktivista Tomáš Pecina. Podle tohoto spisu byl přivezen spoután na lůžku včetně policejních pout záchrannou službou za asistence policie a dálniční policie poté, co byl nalezen na krajnici dálnice D1, jak na místě postával a choval se nepřiměřeně. Mluvil střídavě česky, anglicky, slovensky, tvrdil, že má v autě bombu, tvrdil, že je George Clooney, že je Barack Obama apod. Při legitimování policií dle spisu začal být neklidný, agresivní. Při přijímání do psychiatrické nemocnice s ním údajně nebyl žádný smysluplný kontakt, vykřikoval nesmyslná hesla či věty, všemu se bránil. Babiš zmínil, že toto ani nevěděl, že do spisu nenahlížel. Ptal se redaktora, zda věří více soudu v Havlíčkově a policistům, nebo jeho nemocnému synovi, který ve videu tvrdil, že si z policistů dělal legraci.

Celé usnesení soudu ZDE

Zmínil také novou informaci, že se v Ženevě setkal s ukrajinskou přítelkyní svého syna, se kterou se prý Babiš mladší seznámil v Moskvě. „Teďka v Ženevě jsem ji viděl. Už ji hledají, novinářské hyeny, chtějí ji terorizovat. To bych si vyprosil,“ prohlásil Babiš. O Ditě Protopopové, která odstoupila ze zastupitelské funkce, řekl, že jí byl jeho syn po epizodě na D1 svěřen. A že to bylo na její doporučení, aby odjel z Čech pryč, když se údajně jeho stav zhoršil kvůli domnělé štvanici novinářů. Babiš řekl, že nebyl schopen sehnat někoho, kdo by jeho syna doprovázel, takže Protopopová nabídla svého manžela, se kterým pak Babiš mladší odjel. A uvedl, že Babiš mladší má fóbii z novinářů, do Čech už nepřijede a jeho zdravotní stav se zhoršil po reportáži Slonkové a Kubíka. Prý nemohl s matkou tři dny opustit byt, protože novináři bouchali na dveře. Že by pobyt Babiše mladšího na Krymu či v Rusku byl bezpečnostní riziko, také prohlásil za nesmysl: „Není bezpečnostní riziko, my jsme jasně ukotvení v NATO a v EU. Novináři všude vidí podvody.“

Podle Babiše se novináři snaží nahrazovat policii a dodal, že Seznam o něm lže již léta. Zeptal se moderátora na „hon“ na svoji osobu: „Nepřipomíná vám to 50. léta?“ Babiš si také stěžoval, že se novináři nesoustřeďují na úspěchy jeho vlády jako nízká nezaměstnanost, hospodářský růst a úspěchy v zahraniční politice. V souvislosti s tím se také rozčiloval, že si někdo stěžoval, že reagoval až po několika hodinách. Vysvětloval to tím, že jednal se zahraničními představiteli a že o reportáži nevěděl, protože ho matka Andreje Babiše mladšího nekontaktovala. Vyjadřoval se také k těm, co by chtěli slovenské řešení, tedy, aby odstoupil, než se kauza prošetří. Prý ani milisekundu neuvažoval, že by odstoupil. „Já neodejdu z rozdělané práce,“ vysvětlil Babiš proč a ještě dodal: „Naštěstí pan prezident Zeman není Kiska.“ Též dodal, že Čapí hnízdo dotaci 50 mil. Kč vrátilo.

Pustil se i do opozice, která se ho údajně snaží zbavit, ale nemá jak. „Oni nevědí, co s Babišem, oni by ho nejradši zabili,“ prohlásil premiér a dodal, že ho nikdo nemůže zkorumpovat. K tématu vládní krize a vyslovení nedůvěry uvedl, že žádnou vládní krizi nevidí, že pracují a mají výsledky. Z ČSSD vychválil Jana Hamáčka, který podle něj zachránil sociální demokracii, která by v opozici nemohla prosazovat program. Straníci by mu prý měli poděkovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…