Zeman nenahrává ruské propagandě, Zeman je součástí ruské propagandy, domnívá se Jefim Fištejn

14.05.2018 22:16

Komentátor Jefim Fištejn ve videu pro server Forum24.cz rozebírá kauzu novičok a především se věnuje skandálním výrokům prezidenta Miloše Zemana. „Jde tady o souvislou a velmi racionální činnost, jejímž smyslem je podpořit tvrzení ruské strany i na úkor vlastního obyvatelstva,“ okomentoval důrazně výroky prezidenta Zemana.

Zeman nenahrává ruské propagandě, Zeman je součástí ruské propagandy, domnívá se Jefim Fištejn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jefim Fištejn

Podle něj jedna skupina se snaží prezidentovi poskytnout jakési alibi. Do této skupiny řadí například Andreje Babiše a jeho výrok o tom, že prezident se stal „obětí špatné informace, kterou mu poskytla jedna z rozvědek České republiky“. Připomíná, že když se stane někdo obětí, nemůže být zároveň viníkem. Druhá skupina je pak názoru, že prezident „nahrál na smeč ruské propagandě“. I toto se z jeho pohledu zdá nedostatečné. „Domnívám se, že Miloš Zeman nenahrál na smeč ruské propagandě, ale je pevnou a spolehlivou součástí ruské propagandy, která kdykoliv se dostane do svízele, tak se obrací na své nejspolehlivější, nejvěrnější články, a takovým článkem ruské propagandy prezident Zeman dlouhodobě je,“ uvedl ve videu Fištejn.

Celé video zde.

Podstatné podle něho je, jakým způsobem český prezident zareagoval na obvinění, že látka mohla být vyrobena v několika zemích, mezi které spadá i Česko. „Je strašně důležitá reakce prezidentů těchto zemí,“ uvádí Fištejn. Podle něj je Česko jedinou zemí, kdy prezident „nelenil a okamžitě nařídil vyšetření této kauzy, a předpokládám tak, aby výsledkem bylo to jeho obvinění sebe sama nebo svého lidu z toho, že látku novičok vyráběl,“ uvedl s tím, že pokud českému prezidentovi stálo za to uvést v podezření vlastní zemi, vlastní společnost, tak by to mělo podle Fištejna být vážným důvodem k zamyšlení.

Podle něj zde nejde o žádné přeřeknutí. „Jde tady o souvislou a velmi racionální činnost, jejímž smyslem je podpořit tvrzení ruské strany i na úkor vlastního obyvatelstva,“ řekl důrazně závěrem. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…