Zeman podkouřil publiku vším, co chtělo slyšet, láteří komentátor

18.11.2015 8:40

Prezident Miloš Zeman si při včerejším projevu na Albertově u příležitosti výročí 17. listopadu vybral jednoznačně stranu. Píše to alespoň komentátor Martin Čaban v E15.

Zeman podkouřil publiku vším, co chtělo slyšet, láteří komentátor
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman na Albertově

„Zcela nepochybně šlo o záměr, když prezident Miloš Zeman včera na Albertově označil víkendový pařížský masakr zrovna za ‚islámské útoky‘, a nikoli třeba za útoky teroristické či islamistické. Zcela nepochybně nešlo o přeřeknutí, když týž prezident v tomtéž projevu označil muslimskou kulturu šmahem za ‚kulturu vrahů‘,“ poznamenává Čaban.

Ten dokonce i spočítal, kolikrát hlava státu ve svém projevu použila slovo národ. Sedmkrát. A to přitom nejde o standardní pojem z prezidentského slovníku, poznamenává Čaban. 

„Prezident republiky si včera ve vyhroceném veřejném sporu o vnímání imigrační krize navzdory všem svým slibům jednoznačně vybral stranu. Zdaleka ne poprvé, ale dosud nejvýrazněji. Nejen tím, v jaký den a na jaké akci vystoupil, ale hlavně tím, že se na této akci nepokusil ani o náznak státnického nadhledu, o kultivaci diskuse, třeba o podporu obsahu a kritiku zlé, nenávistné formy. Naopak s potěšením podkouřil publiku vším, co od něj chtělo slyšet,“ konstatuje Čaban a naráží v té souvislosti na slova Miloše Zemana z 8. března 2013, když sliboval, že bude prezidentem všech občanů.

„Včera už chtěl prezident být ‚hlasem národa‘, do nějž zjevně nepatří nikdo, kdo si dovolí nebát se islámu a nevidět v uprchlících nebezpečné hordy svalnatých nájezdníků. Dva a půl roku může někdy vypadat jako propast věků,“ uzavřel Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…