Zeman poodhalil, jestli bude kandidovat. Padlo jméno Tomáš Halík

07.09.2015 9:31

Prezident Zeman poskytl časopisu Týden rozhovor, v němž kromě jiného objasnil, jak migrační vlna rozděluje českou společnost a zmínil, kvůli čemu by si svou misi na Hradě mohl ještě o jedno volební období prodloužit.

Zeman poodhalil, jestli bude kandidovat. Padlo jméno Tomáš Halík
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman uvádí, že by si přál, aby Česká republika byla klidným státem, do jehož chodu nemusí prezident příliš zasahovat. Obává se však, že tento klid končí v souvislosti s migrační vlnou. Ta dle jeho soudu navíc názorově rozděluje českou společnost. „Na jedné straně stojí lidé, kteří se považují za ušlechtilé a otevírají náruč uprchlíkům. Na druhé straně lidé – mezi ně patřím i já –, kteří mají obavy minimálně z určité části ilegálních imigrantů,“ vidí prezident příkop v české společnosti. Podobným způsobem je dle něj národ rozdělen mezi fotbalové fanoušky Sparty a Slavie.

Ač se Zeman nechal slyšet, že se o obhajobě prezidentského mandátu rozhodne rok před vypršením toho stávajícího, už teď má jasno, co by ho motivovalo jít znova do voleb. „V každém případě by mě k nové kandidatuře motivovala nikoli kandidatura Tomáše Halíka, protože ten nikdy nemůže získat většinu, ale osobnosti, které bych si hluboce nevážil a která by přitom takovou šanci měla,“ poodkryl Zeman směr, jakým se ubírají jeho myšlenky.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…