Zeman popřál vojákům na misích. V Afghánistánu bojujete za Prahu, vzkázal

22.12.2013 21:35

Prezident Miloš Zeman ve svém prohlášení pozdravil české vojáky, kteří během vánočních svátků musí plnit své služební povinnosti v zahraničí. Připomněl i svou návštěvu Afghánistánu, kterou přislíbil.

Zeman popřál vojákům na misích. V Afghánistánu bojujete za Prahu, vzkázal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Hovořím k vám z Pražského hradu, abych vám vyjádřil svoji hlubokou vděčnost za práci, kterou děláte. Vím, že mnozí tuto práci kritizují a znevažují, a právě proto je o to důležitější, aby prezident republiky vám vyjádřil svoji úctu,“ píše Miloš Zeman v poselství, které bylo vyvěšeno na webu Ministerstva obrany Army.cz.

„Kdysi, v době španělské občanské války, se říkalo, že u Madridu se bojuje za Prahu. A to, do značné míry, platí i dnes. Každý, kdo bojuje proti mezinárodním teroristům, ať už je to v Afghánistánu nebo kdekoli jinde, bojuje za Prahu. Bojuje za to, aby tito teroristé nepronikli uvnitř naše hranice, aby neohrozili naše města, naše stavby, aby nebyly nevinné civilní oběti,“ dodal prezident na adresu tématu, o kterém již dříve několikrát hovořil – terorismus.

„Chtěl bych vám závěrem říci, že vedle tohoto poděkování pokládám za svoji samozřejmou povinnost mezi vás přijet. Prosím, abyste omluvili, že jsem návštěvu Afghánistánu, z důvodu svého zranění, o několik týdnů odložil, ale věřím, že se brzy uvidíme,“ ujistil Zeman.

Zároveň coby prezident republiky a vrchní velitel ozbrojených sil popřál vojákům šťastné Vánoce a takový nový rok, který přinese štěstí a pohodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…