Zeman potápí daňový balíček

01.12.2020 13:56

Prezident republiky Miloš Zeman dnes přijal na Pražském hradě ministryni financí Alenu Schillerovou (ANO). Oznámil jí, že se rozhodl vetovat daňový balíček, a to především z důvodu zvýšení daňové slevy na poplatníka, která podle názoru prezidenta republiky výrazně narušuje rozpočtovou stabilitu.

Zeman potápí daňový balíček
Foto: Repro ČT24
Popisek: Prezident Miloš Zeman během projevu dne 28. října 2020

Prezident republiky dnes vyjádřil také nespokojenost nad tím, že navzdory dohodě nebyla v zákoně o dani z příjmů explicitně uvedena doba platnosti tohoto zákona.

Poslanci při nočním schvalování daňového balíčku přijali před necelými dvěma týdny návrh premiéra Andreje Babiše (ANO) na zrušení superhrubé mzdy. Od příštího roku se tak měly zavést sazby daně z příjmu ve výši 15 a 23 procent. Změny v balíčku by připravily veřejný rozpočet o 130 miliard.

Zároveň s tím totiž poslanci přijali návrh pirátského poslance Mikuláše Ferjenčíka na zvýšení slevy na dani na poplatníka z 24 840 korun na slevu na poplatníka ve výši průměrné hrubé mzdy za předminulý rok. V tomto případě za rok 2019. Příští rok by podle pirátského poslance činila 34 125 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…