Zeman pozval Putina do Prahy a už to jiskří: Ozval se Miroslav Kalousek. A Hrad už vrátil úder

18.11.2014 13:11

Velmi rychle zareagoval místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek na sociální síti na zřejmě nejdůležitější zprávu dnešního dne. Totiž že prezident pozval u příležitosti oslav 70. výročí osvobození Osvětimi do České republiky na leden nejvyšší představitele všech čtyř vítězných mocností. Tedy i ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zeman pozval Putina do Prahy a už to jiskří: Ozval se Miroslav Kalousek. A Hrad už vrátil úder
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek

Kalousek upozornil na to, že prezidenti velmocí mívají kalendář plnější než na tři měsíce dopředu. Podle prvního místopředsedy „topky” jsou tedy jen dvě možnosti. Buď prý nepřijede nikdo. „A pak je to od Miloše Zemana jen prázdné a megalomanské gesto,” uvedl Kalousek. Za druhou možnost považuje tu, že příští rok v lednu přijede do Česka „ten, s kým si to Miloš Zeman dávno předtím privátně dohodl”.

Pokud by platila druhá možnost, pak by prý šlo o „velmi nebezpečnou diverzi proti zahraničně politickým zájmům ČR a zneužívání obětí holokaustu".

Na Kalouskovo vyjádření promptně zareagoval, rovněž na Facebooku, prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, kam napsal: „Miroslav Kalousek považuje Mezinárodní Holocaust Fórum, nad kterým pan prezident převzal záštitu, a na které zcela logicky pozval vrcholové představitele vítězných mocností, za diverzi. Smutné? Ostudné.”

Co přesně napsal Miroslav Kalousek:

Pan prezident Zeman pozval na leden 2015 hlavy států čtyř vítězných mocností z II. světové války na 70. výročí vzpomínky obětí Holokaustu. Prezidenti velmocí mívají kalendář plnější než na tři měsíce dopředu. Jsou tedy jenom dvě možnosti: 1. Buď nepřijede nikdo, a pak je to od Miloše Zemana jen prázdné a megalomanské gesto. 2. Přijede ten, s kým si to Miloš Zeman dávno před tím privátně dohodl. Pak je to velmi nebezpečná diverze proti zahraničně politickým zájmům ČR a zneužívání obětí Holokaustu.
Která varianta platí, uvidíme v lednu.

Co přesně odpověděl Jiří Ovčáček:

Miroslav Kalousek považuje Mezinárodní Holocaust Fórum, nad kterým pan prezident převzal záštitu, a na které zcela logicky pozval vrcholové představitele vítězných mocností, za diverzi. Smutné? Ostudné.

reklama

autor: vam

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…