Zeman přijal Červíčka a plně ho podpořil

05.12.2013 14:10

Prezident Miloš Zeman přijal ve středu na Hradě policejního prezidenta Martina Červíčka a vyjádřil mu plnou podporu. Dvojvládí u policie, které nastalo poté, co ministr vnitra v demisi Martin Pecina vrátil do funkce Červíčkova předchůdce Petra Lessyho, by měl podle Zemana řešit až nový ministr vnitra. ČTK to dnes sdělil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman přijal Červíčka a plně ho podpořil
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

Ovčáček uvedl, že o středeční audienci na Hradě požádal sám Červíček. Ten se v úterý odmítl dobrovolně vzdát funkce policejního prezidenta a vyzval ministra vnitra Pecinu, aby vzniklé dvojvládí vyřešil zákonnou cestou ve správním řízení. Pecina přitom předpokládal, že Červíček sám odejde.

Ministr v úterý zrušil rozhodnutí svého předchůdce Jana Kubiceho, který Lessyho propustil kvůli jeho trestnímu stíhání pro pomluvu a zneužití pravomoci. Toto trestní řízení však zastavil pražský městský soud s argumentem, že ve stejné věci již bylo rozhodnuto v kázeňském řízení.

Lessy v současné době čerpá dovolenou a policii tak až do vyřešení situace nadále vede Červíček. Ten v úterý naznačil, že Pecina postupuje proti němu, protože odmítl jeho návrhy na personální změny v policii. Ministr chtěl podle něj odvolat šéfy protikorupční policie a krajských ředitelství ve Zlínském, Olomouckém a Jihočeském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…