Zeman přijel do malé obce, kde prezidenta státu nikdy neviděli. Jednoho konkrétního politika tam vůbec nešetřil

10.11.2017 14:01

Poprvé v dějinách obce Vápenná do obce přijela hlava státu, Miloš Zeman. Zakončil zde svou třídenní návštěvu Olomouckého kraje.

Zeman přijel do malé obce, kde prezidenta státu nikdy neviděli. Jednoho konkrétního politika tam vůbec nešetřil
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman.

Úvodem Zeman poblahopřál vesnici k titulu Vesnice roku Olomouckého kraje. „Ať se vám daří,“ řekl Zeman, jenž ve svém slově promluvil také o přínosech života ve vesnici. 

První z návštěvníků setkání pochválil prezidenta za to, že se v létě plaví v Novém Veselí na rybníku na gumovém člunu. K tomu se prezident nevyjádřil. Když přišla na přetřes otázka důchodů. „Výše důchodů má být odvozena od příjmů a má být pravidelně valorizována,“ sdělil Zeman. 

O konci v politice prozatím Zeman neuvažuje. „Kdykoliv se rozhoduju, jestli toho nechám, a přečtu si nenávistný článek v novinách, rozhodnu se, že toho nenechám,“ nechal se slyšet Zeman.

Své pak řekl Zeman i k problematice lesů a kůrovce. „Zabýval jsem se problémem kůrovce na Šumavě pět let. Kůrovec způsobuje jev, který se jmenuje Martin Bursík. Zanechal po sobě i mladé, kteří působí v jeho intencích,“ nechal se slyšet. „Jakmile jsou stromy napadené kůrovcem, pokácet, ořezat, oloupat kůru a spálit. Martin Bursík však prohlásil, že kůrovec je jeho přítel, neboť pomáhá přirozené obnově lesa,“ dodal Zeman.

Kompletní vysokorychlostní železnice spojující Čínu s Evropou pak podle Zemana bude hotová v nejlepším případě za 15 let. „Namlouvat si, že bychom to postavili za dva, za tři roky, je utopie,“ dodal k této otázce Zeman. 

Následně prezident odmítl vyjadřovat se ke svým prezidentským protikandidátům. „Kdybych chtěl, aby někdo nebyl zvolen, tak bych teď ho měl začít chválit,“ řekl Zeman. Vyjádřil se pak i k povolebnímu vyjednávání a k Andreji Babišovi (ANO). „Měli bychom respektovat vůli voličů. Ať se vám výsledky voleb líbí, nebo nelíbí. Je nutná úcta k výsledkům voleb. Proto jsem také pověřil Andreje Babiše k sestavení vlády,“ sdělil Zeman s tím, že se domnívá, že se sestavení vlády podaří. V případě, že by se nezdařil ani třetí pokus, má prezident možnost rozpustit Poslaneckou sněmovnu a vypsat předčasné volby. Tuto možnost nazval „politickým kalašnikovem“. Zeman sám zdůraznil, že je proti předčasným volbám. „Je to urážka voličů. Ale vyhrožovat tím můžu,“ zakončil tuto otázku prezident. Lidé se pak vyjádřili rovněž proti předčasným volbám. 

Závěrem se pak Zeman podepsal do pamětní knihy obce, připevnil prezidentskou stuhu na prapor obce a převzal dary z rukou vedení obce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…