Zeman pronesl burcující projev v OSN: Vytvořila se anticivilizace. Po útocích posíláme kondolence, vyjadřujeme solidaritu, demonstrujeme. Jinak váháme. A ti, kteří vítají masovou migraci...

19.09.2017 18:48

V šest hodin večer středoevropského času promluvil na půdě OSN český prezident Miloš Zeman. Tak jako v předchozích letech hovořil na rozdíl od jiných řečníků spatra. I tentokrát o boji proti terorismu, především o boji proti Islámskému státu, který nazval anticivilizací. S touto anticivilizací jsme se bohužel prozatím nedokázali vypořádat. Po každém teroristickém útoku se prý jen semkneme, ale jinak svět mnoho nedělá.

Zeman pronesl burcující projev v OSN: Vytvořila se anticivilizace. Po útocích posíláme kondolence, vyjadřujeme solidaritu, demonstrujeme. Jinak váháme. A ti, kteří vítají masovou migraci...
Foto: ReproFoto: webtv.un.org
Popisek: Prezident Miloš Zeman při projevu v OSN.

„My před sebou nyní máme nový typ civilizace. Nazval bych ji anticivilizací, která se vytvořila v posledních 20–30 letech. Hlavním jejím rysem je fakt, že je založena na teroru. Na teroru a ničem jiném,“ řekl prezident Miloš Zeman.

„V současné době to vidíme v souvislosti s teroristickými útoky v Evropě a nejenom tam, posíláme kondolence, vyjadřujeme solidaritu s oběťmi, pořádáme protesty a demonstrace. Jinak ale bohužel váháme, abychom s nimi bojovali plnou silou. Musím připustit, že před rokem jsem zde kritizoval, že OSN není schopna definovat slovo terorismus,“ pokračoval.

Dosud existovalo celkem 38 struktur pro boj s terorismem a podle toho tento boj s terorismem také vypadá. „Můj bože! Skutečně 38! Myslím, že to je více než teroristických organizací,“ hřímal Zeman.

Posléze ocenil, že se OSN pohnula kupředu a zřídila Úřad na boj s terorismem. Tento úřad by měl podle české hlavy státu získat veškerou podporu v potírání terorismu.


Prezident Miloš Zeman na Valném shromáždění OSN. Foto: Radim Panenka


Miloš Zeman vystoupil mezi prvními řečníky (na seznamu devátý). Foto: Radim Panenka

Anketa

Dělá Zeman dobře, když volá po bezpodmínečné podpoře Izraele?

90%
10%
hlasovalo: 5755 lidí

 

S bojem proti terorismu podle Zemana souvisí i migrace. Terorismus současnou migrační vlnu částečně vyvolal. Podle českého prezidenta je tato migrační vlna v zásadě škodlivá, a to především pro země, ze kterých lidé odcházejí. Takové země chudnou a především ztrácejí naději, že jednou chudnout přestanou. Pokud mladí silní muži opouštějí své země, dělají podle Zemana velikou chybu. Chybu ale dělají i ty státy, které těmto mladým silným mužům otevírají dveře.

„Rozumím lidem, kteří tvrdí, že vítají migranty, ale podle mého názoru masivní migrace z Afriky a Blízkého východu jen oslabuje tamější země. Opouštějí je mladí a zdraví muži a tyto země pak ztrácejí svůj potenciál. Kdo tedy vítá masovou migraci, zároveň souhlasí s odlivem mozků z těchto zemí. Těmto zemím je potřeba pomoci zajištěním elektráren, nemocnic atd. Nicméně jim nepomůžeme podporou migrace,“ varoval státníky v OSN Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…