Zeman pronesl drsná slova v obci Vintířov: Rudé trenky? Chyba Hradní stráže, že ty kominíky nesestřelila. Americká ochranka by je rozstřílela na padrť!

19.03.2019 17:40

Prezident Miloš Zeman navštívil v rámci své cesty po Karlovarském kraji obec Vintířov, kde se setkal s občany. Pro obec je to první návštěva prezidenta v historii. Zemana doprovází na cestě hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO).

Zeman pronesl drsná slova v obci Vintířov: Rudé trenky? Chyba Hradní stráže, že ty kominíky nesestřelila. Americká ochranka by je rozstřílela na padrť!
Foto: Facebook: Miloš Zeman
Popisek: Prezident Miloš Zeman a hejtmanka Jana Vildumetzová.

„Přijel jsem vám poděkovat za podporu, kterou jste mi vyjádřili ve druhém kole prezidentských voleb. Moc vám za to děkuji a vážím si toho,“ sdělil Zeman a stejně jako předřečníci vychválil dlouholetého bývalého starostu Vintířova. Následně se o obci jako takové rozhovořil více. 

„Demokracie je diskuse. Je krásné, že svobodu máme, a je krásné, že nás nikdo nepostihuje za různost našich názorů. Děkuji, že jste přišli. Děkuji za vámi odevzdané hlasy. A ujišťuji vás, že třetí prezidentská volba už z mého pohledu nebude, neboť prezident může podle české ústavy kandidovat jen dvakrát, a to se stalo,“ uzavřel své úvodní slovo Zeman a vyzval občany k diskusi. 

První diskutující předal prezidentu Zemanovi dar, neboť jej považuje za nejlepšího polistopadového prezidenta. Šlo o kovářskou práci. 

„Několikrát jsem řekl, že anexe Krymu byla protiprávní, ale zároveň že se s tím nedá nic dělat,“ poznamenal k další otázce týkající se Ukrajiny a Krymu Zeman. Hovořil dále o občanské válce i o křehkém příměří. „Rozumné řešení, které bylo zakotveno v minských dohodách, ale které bohužel nikdo nedodržuje, by znamenalo změnu ukrajinské ústavy,“ sdělil Zeman. A proč Turci útočí na Kurdy? „Protože jsou faktickými spojenci Islámského státu,“ domnívá se Zeman. 

Následovala otázka na výši mezd v Karlovarském kraji. „Bavit se s jakýmkoliv majitelem, ať zahraničním, nebo domácím a říkat mu, zvyš mzdy svým lidem, je trošku neefektivní. Víte, kdy to ten zaměstnavatel udělá? Když mu ti lidé začnou odcházet a on je potřebuje,“ sdělil Zeman a vyjádřil se i k nezaměstnanosti v kraji, která je tříprocentní. 

Anketa

Kdo v posledních letech nejvíc uškodil ODS?

23%
71%
2%
hlasovalo: 14240 lidí
Další otázka směřovala k cestě premiéra Andreje Babiše (ANO) do USA. „Cestu hodnotím velmi pozitivně. Vážím si zejména toho, že dokázal hájit jak zájmy České republiky, tak zájmy Evropské unie. Donald Trump mu nabízel zkapalněný plyn z Ameriky a Andrej Babiš suše konstatoval, že tento plyn je dražší než plyn ruský. Je dobré kupovat levnější plyn stejné kvality než plyn drahý kvůli spojenectví,“ míní Zeman. Následně hovořil i o zamýšleném zavádění cel ze strany Trumpa. 

„Jsem proti jakýmkoliv celním válkám, ať už mezi Amerikou a Evropskou unií nebo mezi Amerikou a Čínou,“ podotkl a pochlubil se tím, jak příští měsíc poletí za čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. 

Když měl Zeman mluvit o nějaké vtipné historce, hovořil o vyvěšených červených trenýrkách. „Hradní stráž se dopustila té chyby, že ty kominíky nesestřelila. Americká ochranka by je rozstřílela na padrť,“ sdělil Zeman a zvážněl s tím, že Pražský hrad je důležité historické místo. „Politika je kruté, smutné řemeslo a je tam spousta závistivých hlupáků, ale to není nic veselého. Když poznáte nějakého člověka na cestě v krajích, který něco v životě dokázal, tak máte radost ze života a na ty závistivé hlupáky zapomenete. Proto jsem velmi rád, že jsem tady poznal starostu, který vám vládl 28 let,“ dodal. 

Závěrem se Zeman podepsal do pamětní knihy a zavěsil pamětní stuhu na obecní prapor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…