Zeman radí voličům: Stačí vám půl hodiny, abyste si přečetli jména kandidátů a...

10.10.2014 15:30

Prezident Miloš Zeman se pro Českou televizi vyjádřil k průběhu voleb. Podle něj mají komunální volby bezprostřední vztah k obyvatelům daného města nebo obce. Odhadl, že volební účast bude kolem 50 procent.

Zeman radí voličům: Stačí vám půl hodiny, abyste si přečetli jména kandidátů a...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Občané by měli přijít k volbám kvůli bezprostřednímu charakteru komunální politiky. „Vztah k parlamentu je přece jenom trochu zprostředkovaný. A vztah k europarlamentu je mnohem více zprostředkovaný,“ upozornil Zeman.

Voličům stačí půl hodiny, aby zjistili, kdo z kandidátů už pro obec něco udělal

Podle prezidenta bude účast v komunálních volbách kolem 50 procent. V prvním kole senátních voleb by pak mohla být kolem 20 procent. V druhém kole bude podstatně nižší.

„Pokud voliči věnují alespoň půl hodiny tomu, aby si přečetli jména kandidátů, tak budou vědět, kdo z nich pro svou obec už něco udělal a kdo jen slibuje,“ prohlásil Zeman.

Volby posílí sebevědomí některých stran

"Volby posílí sebevědomí některých stran nebo hnutí a u jiných jej naopak zeslabí. Tady nejsme ve Francii, kde prezident po komunálních volbách vyměnil vládu. Strany, které příliš neuspěly v parlamentních volbách, mají šanci se rehabilitovat, ale pouze pokud postaví věrohodné kandidáty," dodal prezident v obležení novinářů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…