Zeman se chystá na sérii rozhovorů s kandidáty na ministry

20.01.2014 10:44

Se jmenováním nové vlády prezident Miloš Zeman ještě vyčkává. Nejdříve se chce sejít s navrženými ministry. Novinky.cz zjistily, že první schůzky s nimi se uskuteční už ve středu. Harmonogram schůzek se bude odvíjet od časových možností prezidenta a jednotlivých adeptů. Hovořit budou o jednotlivých resortech i o Zemanových výhradách ke kandidátům.

Zeman se chystá na sérii rozhovorů s kandidáty na ministry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dnes má Bohuslav Sobotka předat prezidentovi Miloši Zemanovi oficiální seznam navržených ministrů nového koaličního kabinetu. Prezident již dříve deklaroval, že před jmenováním nové vlády chce mluvit s každým z nich. Podle Novinek.cz schůzky začnou bez odkladu už tuto středu.

„Schůzky budou zahájeny ve středu, budou pokračovat ve čtvrtek a v dalších dnech,“ řekl Novinkám mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Mluvčí dále uvedl, že ještě není sestaven kompletní harmonogram setkání. Ten se prý připravuje a záleží zejména na časových možnostech obou stran setkání. „Platí, že se pan prezident sejde se všemi kandidáty,“ dodal Ovčáček.

Prezident Miloš Zeman opakovaně prohlásil, že s adepty chce mluvit o svých výhradách a také probrat konkrétní záležitosti jednotlivých resortů.

Výhrady prezidenta, tak jak je sdělil na tiskové konferenci počátkem ledna, směřovaly k Milanu Chovancovi, Janu Mládkovi a také Martinu Stropnickému. Nový premiér navzdory výhradám hlavy státu nehodlá v seznamu dělat změny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …