Zeman se v Lánech setká s hejtmany a Šlechtovou

10.08.2017 7:23

Prezident Miloš Zeman se dnes večer setká na zámku v Lánech s krajskými hejtmany. Na pozvání Zemana se schůzky zúčastní ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO). ČTK to řekl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Předsedkyně Asociace krajů ČR a karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO) již dříve uvedla, že tématem schůzky bude mimo jiné navýšení platů poskytovatelů sociálních služeb.

Zeman se v Lánech setká s hejtmany a Šlechtovou
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Hejtmani chtějí s prezidentem mluvit také o zvýšení mezd zdravotních sester lůžkových oddělení ve směnném provozu nebo řidičů autobusů. Ovčáček očekává, že během setkání dojde i na další aktuální témata.

„Diskuse mezi hlavou státu a představiteli krajů bude trvat několik hodin. Oficiálně začne v 19:00 projevem prezidenta. Po něm dostane slovo Vildumetzová a následovat bude neformální debata,“ řekl ČTK Ovčáček. Program na Lánském zámku skončí v 21:00 slavnostním rozsvícením lamp, které prezidentovi věnovali hejtmani.

Zeman se s novým vedením Asociace krajů setkal v polovině února na Pražském hradě. Debatovali tehdy o financování oprav silnic druhých třetích tříd, památkové péči, hospicích, problémech OKD či o zákonu o národních parcích. Na tomto setkání Zeman hejtmany pozval, aby za ním v létě přijeli do Lán.

Prezident se s hejtmany setkává i při svých cestách do krajů. Při jeho květnové návštěvě Libereckého kraje se řešilo financování těchto cest. Tamní hejtman Martin Půta (STAN) chce prosadit, aby se v budoucnu na financování návštěv podílela prezidentova kancelář. Zeman to odmítl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…