Zeman vedle Duky: Dluhy musí Rusnok s Fischerem řešit sami

17.07.2013 14:30

Je jen na premiéru Jiřím Rusnokovi a ministru financí Janu Fischerovi, jak se postaví k záležitosti kolem splacení dluhů za Fischerovu prezidentskou kampaň. Prezident Miloš Zeman to řekl poté, co společně s kardinálem Dominikem Dukou slavnostně poklepali na základní kámen mobilního hospice v Červeném Kostelci. Informuje server Novinky.cz.

Zeman vedle Duky: Dluhy musí Rusnok s Fischerem řešit sami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman se zdraví s Janem Fischerem

Fischer přes půl roku hledal sponzory, kteří by mu pomohli s umořením mnohamilionového dluhu, který mu zbyl po prezidentské kampani. Splatil je teprve poté, co si jej Rusnok vybral jako minstra financí. To poté vyvolalo spekulace o původu peněz.

„Pokud jde o Jana Fischera, je záležitostí jeho a samozřejmě i pana ministerského předsedy, jak se k věci postaví,“ odpověděl Zeman na dotaz, co si myslí o nastalé situaci.

Není důvod cokoli utajovat a je užitečné být maximálně transparentní

Fischerovi věnoval peníze například podnikatel Ladislav Dráb. Dal mu více než milión korun v hotovosti. Fischer jej proto vyzval, aby odhalil původ peněz, nebo mu je pošle zpátky.

Zeman připomněl, že se Fischer zavázal splatit dluhy do 26. července. „Sám se domnívám, že není důvod cokoli utajovat a že je užitečné být maximálně transparentní,“ dodal prezident.

reklama

autor: vfe

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…