Zeman vidí v Babišovi manažera. Dobrého šéfa české politiky, myslí si Martin Komárek

27.11.2018 9:14

Exposlanec za ANO Martin Komárek se v rozhovoru pro Reflex.cz rozhovořil mimo jiné o tom, jak poznal premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Zeman vidí v Babišovi manažera. Dobrého šéfa české politiky, myslí si Martin Komárek
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Martin Komárek na besedě v Ostravě

„Dlouhodobě je u nás vztah politiků a novinářů nenormální, a to z obou stran,“ začal Komárek tím, jak premiér Babiš nechtěl odpovídat při páteční tiskové konferenci po hlasování o nedůvěře vládě na dotazy serveru Seznam Zprávy. Připomněl, jak se leckdy k novinářům chovali premiéři Mirek Topolánek, Jiří Paroubek, či prezident Miloš Zeman.

„Politici jsou u nás přehnaně nervózní, přehnaně berou ohled na to, co je v televizi nebo v tisku. Politici se tím jakoby poměřují,“ zmínil Komárek. „Lid, který politiky sleduje a nakonec jim vystaví účet, to podle mě tak vůbec nebere,“ sdělil s tím, že útoky politiků vůči médiím jsou neadekvátní. Zároveň uznal, že tlak na novináře může být tak silný, že je může ohnout. 

Video najdete ZDE

Komárek se následně vyjádřil k současné kauze Andreje Babiše (ANO). On sám podle svých slov premiérovi věří, že má rád svou rodinu, jen do jisté míry. Po svých zkušenostech v politice je přesvědčen, že politikům se nedá věřit. 

„Andreje Babiše jsem za ty čtyři roky docela dobře poznal. Po svých zkušenostech si nedělám nikdy názor podle toho, co o nich vysílá televize. Od té doby, co vypukla ta kauza, jsem se s ním nepotkal,“ podotkl. Babiš podle jeho slov dělá pod tlakem chyby. „Jeho krizová komunikace je zatím dobrá,“ míní Komárek. 

Opozice chtěla podle něj ve svých pátečních projevech při hlasování o nedůvěře vládě co nejvíce Babiše obvinit a přitlačit ke zdi. „To jsou legitimní cíle opozice a do jisté míry jich dosáhla,“ poznamenal Komárek.

On sám si myslí, že ideální by bylo, kdyby byly předčasné volby. Ale prý nenastanou. „Ta situace je nyní patová. Tři roky se bude plivat na Babiše,“ zmínil Komárek. Babiše on sám osobně považuje za výkonného, jenž má tvrdé metody. 

A jak si Komárek vysvětluje spojenectví prezidenta Miloše Zemana a Andreje Babiše? „Zeman vidí v Babišovi reálného manažera. Pomáhá mu podle mého názoru proto, že v něm vidí dobrého šéfa české politiky,“ zmínil Komárek, jenž zároveň dodal, že Zeman věří, že jej Babiš podpoří, když bude potřeba. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…