Zeman vrátil úder knížeti: Omlátil mu o hlavu Kalouska i hákové kříže

20.01.2013 16:05

Volební tým Miloše Zemana ve svém prohlášení odmítl slova protikandidáta Karla Schwarzenberga, který označil fakt, že Zemana podporuje prezident Václav Klaus, za podvod na voličích a oba dva politiky za jednu mocenskou skupinu. Zemanovci upozornili i na dnešní článek, který vnáší další otazníky kolem minulosti Schwarzenbergovy ženy Therese.

Zeman vrátil úder knížeti: Omlátil mu o hlavu Kalouska i hákové kříže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kdo bude nakonec prezidentem České republiky, Miloš Zeman nebo Karel Schwarzenberg ?

„Je to poměrně troufalý výrok od člověka, který je úzce spjat se současným ministrem financí Miroslavem Kalouskem, který je jeho místopředsedou v politické straně TOP 09,” píše se v prohlášení.

Němci a Rakušané mají radost

Zemanův tým zároveň odmítl, že by Zemana s Klausem spojovala amnestie, protože ji mezi prvními odsoudil. „Odsoudil ji mezi prvními. Na rozdíl od pana Schwarzenberga, který s amnestií na počátku souhlasil, a až poté, když viděl, jaká nevole se mezi občany zvedla a že by to mohlo ohrozit jeho prezidentskou kandidaturu, obrátil,” stojí v dokumentu.

CELÉ prohlášení čtěte ZDE

Podle Zemanova týmu má Klaus na odsouzení Schwarzenbergových slov o Benešových dekretech plné právo, jelikož žijeme v demokracii. Současný prezident to prý cítí jako ohrožení suverenity České republiky.

„Ačkoli se již od pátku snaží odvést od těchto výroků pozornost a všelijak je upravovat a vysvětlovat, ze slov pronesených na veřejnosti, a navíc dohledatelných v televizním záznamu, se vyvinit nelze. Stejně tak je zvláštní reagovat až hysterickým způsobem na vyjádření prezidenta Klause a zároveň nechat bez povšimnutí hlasy z Rakouska a Německa,” odsoudili Schwarzenberga Zemanovi spolupracovníci.

CELÉ prohlášení K. SCHWARZENBERGA čtěte ZDE

Schwarzenbergovi v prohlášení vytýkají i to, že jeho tchán byl nacista. „Karel Schwarzenberg se v pátečním duelu na Primě například vyjádřil k nacistické minulosti otce jeho manželky. Zlehčujícím tónem a úsměvem řekl, že 'někdo má problémy s tchyní, někdo s tchánem'," dočteme se v textu. Prohlášení připomíná dnešní článek na freeglobe.cz, ve kterém se píše, že v sídle, kde Therese Schwarzenberg žije, visí obrazy s hajlujícími lidmi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…