Zeman vyloučil, že by jeho kancléřem mohl být Šlouf

08.08.2012 14:26

Kandidát na prezidenta Miloš Zeman v pořadu Studio Česko prohlásil, že Miroslava Šloufa nehodlá angažovat na post kancléře prezidenta. Prý by se ovšem mohl obrátit na současného kancléře Jiřího Weigla.

Zeman vyloučil, že by jeho kancléřem mohl být Šlouf
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman v rozhovoru

Zeman si Weigla váží jako kancléře a jako profesionála. „Pro mě je profesionalita dalece důležitější než politická příslušnost,“ řekl v Českém rozhlase.

V rozhovoru Zeman prozradil, že podobně jako Jan Fischer v polovině srpna otevře svou prezidentskou kancelář. Tam začne fungovat tým lidí, kteří budou pracovat na prezidentské kampani.

Prezident je svorník mezi vládou a opozicí

V Zemanově týmu by se měl objevit Vratislav Mlynář, předseda Strany práv občanů, a Vladimír Kruliš, manažer prezidentské kampaně.

Podle Zemana by měl být prezident svorníkem mezi vládou a opozicí. "Prezidentská funkce by měla nikoliv rehabilitovat politika v očích veřejnosti, ale přimět politiky, aby se chovali tak, že je veřejnost bude brát o něco lépe, než je bere dnes," myslí si Zeman.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…