Zeman vystrčil řiť. Po projevu prezidenta přicházejí první zhnusené poznámky

17.11.2015 15:59

Na dnešní projev prezidenta Miloše Zemana na Albertově téměř okamžitě reagovali na sociálních sítích někteří novináři, a to převážně s odpudivou reakcí. Je ale pravda, že ani prezident novináře dnes nijak nešetřil. „Kdybych byl hlasem médií, tak bych měl lehčí život, ale chci být hlasem národa,“ řekl například.

Zeman vystrčil řiť. Po projevu prezidenta přicházejí první zhnusené poznámky
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman na náměstí v Lanškrouně

„Prezident chce být hlasem národa, proto si k sobě postavil jeho reprezentanty Konvičku, Velebu a Mynáře. Tenhle národ to fakt nemá lehký,“ napsal si na Facebook komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo.

Podobně jednal i šéfredaktor týdeníku Respekt. „Premiér: Pozor na populisty. Prezident: Pozor na odpůrce populistů,“ reagoval na prezidentův projev na Albertově Erik Tabery.

Asi nejostřeji se k prezidentově projevu vyjádřila spisovatelka a publicistka Věra Tydlitátová. „Strašné, pan ing. právě vystrčil na demokracii holou řiť a zatřásl špeky,“ zhrozila se zakladatelka Ligy proti antisemitismu nad Zemanovým vystoupením. Zajímavostí je, že svůj názor prezentovala přes profil europoslance TOP 09 Jaromíra Štětiny.

Vyhoďme Zemana z okna a dosaďme pokrokovou vládu podporovanou umělci jako v roce 1948

Poněkud jinak se k letošnímu vystoupení prezidenta na Albertově vyjádřil šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl, který se spíše vysmál prezidentovým odpůrcům. „Ústřední heslo listopadu 89 znělo: Svobodné volby!“ napsal a dodal, že když je tu máme, tak to ale jen málokdo umí ocenit. „Tak by to zas chtělo nějakou spravedlivou revoluci. Zemana vyhodit z hradního okna a za dohledu nějakých těch revolučních milicí dosadit pokrokovou vládu podporovanou umělci. Jako v roce 48,“ dodal.

„Jinak ten Martin Přikryl vypadá, jako by Zemanovi z oka vypadl,“ neodpustil si Plesl rýpanec ani směrem k hudebníkovi, který loni organizoval vystavení červené karty právě Zemanovi a později založil skupinu Podhradí, která bojuje za údajné zachování důstojnosti prezidentského úřadu.

Pozadu se svým názorem nicméně nezůstal ani Tomáš Cikrt, šéfredaktor Zdravotnického deníku a někdejší mluvčí ministra zdravotnictví Tomáše Julínka (ODS). "Při prznění 17.listopadu Zeman a konvičkovci ladí se zpěvem státní hymny v podání poslance Černocha: všechno falešně," napsal si na Faebook po dozpívání státní hymny z úst prezidenta republiky,

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…