Zeman zneužívá demokracie, aby nás vyrval ze Západu. Je to velmi nechutné, zuří u Pavla Šafra

06.10.2016 17:51

Prezident Miloš Zeman nechutným způsobem zneužívá demokratické nástroje, které mu dává do rukou tato země, a s jejich pomocí šíří ruskou propagandu. Ukázal to znovu na ruském fóru Dialog civilizací na ostrově Rhodos. Tato slova píše o Miloši Zemanovi server Svobodné fórum Pavla Šafra.

Zeman zneužívá demokracie, aby nás vyrval ze Západu. Je to velmi nechutné, zuří u Pavla Šafra
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman

O válce na Ukrajině prezident Miloš Zeman celé měsíce mluví jako o občanské válce a staví se negativně ke zprávám o spoluúčasti Ruské federace v tomto konfliktu. Možná i proto dostal možnost vystoupit letos na ruské akci jako hlavní řečník. Server však s odkazem na informace analytiků Wilfried Martens Centre (WMC) dodává, že na tomto fóru jsou prezentovány celosvětové úspěchy ruské propagandy, před kterou bychom se měli mít na pozoru.

U našeho pana prezidenta se prý zdá, že napomáhá konečnému vítězství Kremlu. Cílem ruské propagandy je především oslabení důvěry v naše vlastní demokratické instituce a v našem zakotvení v západních strukturách. O totéž se Rusové nesnaží jen u nás.  

Kompletní text naleznete zde.

„Zemanovo volání po referendu o vystoupení z Evropské unie a Severoatlantické aliance je velmi nechutné a populistické zneužití demokratického aparátu naší země a má za účel jediné: Aby se podařilo dosáhnout cílů ruské propagandy na našem území a abychom byli vyrváni z těchto dvou institucí, které nás udržují v rámci západních struktur. Je to vlastně taková třešnička na dortu jeho úsilí a test české společnosti, co všechno si k ní může prezident dovolit,“ píše server.

Dalším cílem ruské propagandy je vykreslit Spojené státy v těch nejhorších možných barvách, aby se od nich především evropští spojenci odklonili a spolupracovali raději s Moskvou. Za tímto účelem neváhají využít i různých proruských skupin v Evropě, které financují, nebo politiků, kteří se otevřeně stavějí proti EU. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…