Zemana navštíví Barroso, na Pražském hradě zavlaje vlajka EU

31.03.2013 16:44

Praha v úterý přivítá vzácnou návštěvu - hlavní město navštíví šéf Evropské komise José Barroso. Prezident Miloš Zeman je narozdíl od exprezidenta v otázce Evropské unie přívětivější a kromě podpisu dodatku Lisabonské smlouvy hodlá na Pražském hradě vyvěsit i vlajku Evropské unie. Barroso by se měl také ve středu sejít s premiérem Petrem Nečasem.

Zemana navštíví Barroso, na Pražském hradě zavlaje vlajka EU
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Václav Klaus byl po celé Evropě známý jako euroskeptik a vyvěšení vlajky Evropské unie na Hradě nepřipadalo v úvahu. Ze své funkce také odmítl podepsat dodatek Lisabonské smlouvy, takzvaný euroval. Ten by byl záchranným kruhem pro země, které se ocitly ve finanční krizi. Miloš Zeman ovšem již dříve naznačil, že je pro něj přijetí Klausem kritizovaného eurovalu symbolická věc. K podpisu by mělo dojít právě během úterní návštěvy Barrosa.

Ve středu má šéf Evropské komise naplánovanou návštěvu premiéra Petra Nečase. Ve středu také proběhne hlavní program celé návštěvy, kterým bude vyvěšení vlajky Evropské unie na Pražském hradě. Právě vyvěšení vlajky je možné poprvé od přijetí České republiky do EU, kdy byl prezidentem Klaus. "Myšlenka, že bychom měli na Pražském hradě k prezidentské zástavě přidávat a vyvěšovat vlajku Evropské unie... Já myslím, že k tomu jsem od žádného občana České republiky mandát, pokyn, příkaz, prosbu nedostal," řekl v roce 2004 exprezident.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…