Zemana navštíví Filip a Klasnová, hovořit budou o domácí politice

07.02.2013 6:21

Dalšími zástupci parlamentních stran, kteří se setkají s nastupujícím prezidentem Milošem Zemanem, budou dnes odpoledne předseda KSČM Vojtěch Filip a předsedkyně poslaneckého klubu Věcí Veřejných (VV) Kateřina Klasnová. Očekávají diskusi především o aktuální vnitropolitické situaci nebo postavení prezidenta České republiky.

Zemana navštíví Filip a Klasnová, hovořit budou o domácí politice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Filip, který by měl do Zemanovy kanceláře na Hradčanech zavítat tři hodiny po poledni, si prý rád vyslechne názory příští hlavy státu na to, jak si představuje další spolupráci s Poslaneckou sněmovnou nebo vládou. Předpokládá, že se dotknou také evropské tematiky.

Klasnová je "jistota"

Klasnová, jež má Zemana navštívit ve 13:00, by ráda hovořila mimo jiné o tématech, která jsou společná VV i Straně práv občanů - zemanovci (SPOZ), jejímž je Zeman čestným předsedou. Styčné body vidí třeba u o otázky rozšíření přímých voleb na starosty, u zákona o obecném referendu nebo majetkových přiznání. Předseda VV Radek John se podle Klasnové s příštím prezidentem nesejde, protože je již "jednou nohou na odchodu z postu předsedy", zatímco ona je jako šéfka poslaneckého klubu "taková jistota".

V pátek vpodvečer k Zemanovi zavítá předseda TOP 09 a jeho sok z prezidentské volby Karel Schwarzenberg. Již v úterý budoucí hlavu státu navštívil předseda vlády a ODS Petr Nečas, ve středu pak šéf největší opoziční strany ČSSD Bohuslav Sobotka. Se zástupci nejmenší vládní strany LIDEM, jež je tvořena poslanci zvolenými za VV, se Zeman odmítl setkat. Stranu podle něj totiž nikdo nevolil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…