Zemane, Klausi, prosím mlčte. Zkušený pravičák Havlík také prozradil, co oba pány spojuje

23.11.2014 21:04

Někdejší mluvčí občanského fóra Petr Havlík poslal naléhavý vzkaz Václavu Klausovi a raději Zemanovi. Dal by se shrnout do dvou slov - prosím, mlčte. Především prezident Zeman, že teď nemluví jen sám za sebe, ale za celou republiku. Stranou Havlíkovi pozornosti nezůstal ani Andrej Babiš (ANO). Ten si prý možná myslí i na nástupnictví po Zemanovi. Havlík vysvětluje, jak na to přišel.

Zemane, Klausi, prosím mlčte. Zkušený pravičák Havlík také prozradil, co oba pány spojuje
Foto: obcane.cz
Popisek: Petr Havlík

Havlík okomentoval vyjádření Václava Klause a Miloše Zemana k 17. listopadu 1989. Pozastavuje se především nad tím, že mají oba pánové potřebu se zviditelňovat i čtvrt století po Sametové revoluci. Zeman např. tím, že se pasoval do role účastníka demonstrace, aniž není jasné, zda jím skutečně byl.

"Miloš Zeman prý jen zůstal svůj, aniž by si však byl schopen uvědomit, že by se jako prezident republiky neměl chovat jako estrádní umělec na venkovské zábavě. Není to ani vkusné a není to ani vtipné. Svádí to navíc k různým úvahám o pokročilé alkoholické psychóze. A to už není jen trapné, nýbrž i smutné," podotýká autor.

Celý text najdete ZDE

Zeman i Klaus prý žijí v uzavřeném světě svých obdivovatelů a zdá se, že je jim lhostejné, jak svými výroky zpochybňují dosavadní polistopadovou prozápadní orientaci Česka. Oba pány spojuje i osoba miliardáře Petra Kellnera. Současného prezidenta svezl letadlem a předchozímu prezidentovi financuje jeho institut.

K dovršení všeho zlého jsme navíc svědky podnikatelské, politické i mediální dominance ministra financí Andreje Babiše (ANO). To, že na sebe prezident a exprezident strhávají pozornost, dává prý ministrovi čas, aby v tichosti upevňoval svou pozornost.

"Nelze vyloučit, že se rozhodne v příštím roce pro další předčasné parlamentní volby. Láká ho stejně silný mandát, jaký mají kolegové Fico a Orbán. Mimochodem v obou zemích má jeho Agrofert dosti významné aktivity. V kruzích blízkých nejen Babišovi, ale i Zemanovi se již vedou hovory o případném Zemanově nástupci. Ve hře jsou dvě jména bývalých členů KSČ – Vladimír Dlouhý anebo přímo Andrej Babiš," varuje Havlík s tím, že je třeba bedlivě sledovat to, co se děje na pódiu, ale i to, co se děje v zákulisí. Lidé by se navíc měli zamýšlet nad tím, jaký je reálný základ těchto mocenských her.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…