Zemane, máme tě! ČT v pořadu Wollnera ukázala papír o prezidentovi

12.02.2019 13:54

Kancléř Mynář je v poslední době v hledáčku médií kvůli svému podnikání a jiným pochybením. Nyní se na něj zaměřili i Reportéři ČT s reportáží o Osvětimanech a kancléřově rybníčku i zbytku jeho podnikání. Podle nich Mynář profitoval z dotací přiklepnutých Osvětimanům a rybník, který v obci postavil, je dle úřadů černou stavbou. Sám Mynář to v pořadu, který uvádí Marek Wollner, popírá.

Zemane, máme tě! ČT v pořadu Wollnera ukázala papír o prezidentovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V Osvětimanech podle reportáže Mynář vybudoval kromě své politické kariéry i penzion, sjezdovku a rybník, který užívá k zasněžování této sjezdovky. Ovšem ke stavbě rybníku dle ČT a mluvčího městského úřadu v Uherském Hradišti nedostal povolení, a tak se jedná o černou stavbu. Mynář je v obci zastupitelem za Stranu práv občanů – Zemanovce a vlastní údajně přes 130 pozemků s rozlohou více jak 22 hektarů.

Anketa

Podporujete přijetí eura? (Hlasování od 12.2.2019)

8%
92%
hlasovalo: 13416 lidí

V reportáži dále zaznělo, že už když se rybník před 13 lety hloubil, tak zaznívaly stížnosti z řad občanů. Vladislava Valová, jedna ze stěžovatelek, uvedla, že Mynář slíbil, že rybník bude v určité hranici od budov, což podle ní nesplnil, a nyní má dle reportáže praskliny na zdech ve sklepě a voda po stavbě sahala až ke druhému schodu a i dnes vyvěrá. I v dalších částech domu jsou podle Valové praskliny způsobené rybníkem.

Starosta Aleš Pfeffer, nestraník za SPOZ, se nechtěl na kameru bavit, ale tvrdil, že se o černou stavbu nejedná. Sám Mynář se vyjádřil pouze ve videu, kde řekl, že diváci ČT vědí, jak dlouhodobá záležitost jsou stavební řízení, a konstatoval, že ani po tak dlouhé době se nepodařilo anabázi uzavřít. Ale dle reportáže to není pravda, stavebník si o povolení nepožádal, učinil tak, až když úřad začal řešit odstranění nelegálně vybudované vodní plochy. K vyhodnocení má dojít letos.

Mynář ve videu tvrdí, že má znalecký posudek, jenž dokazuje, že k negativnímu vlivu na okolí nedochází. A stejné stanovisko má dle něj i odborný projektant. Ale Vladislava Valová říká, že odborníci uznali, že čelní strana jejího domu „ujíždí“ právě kvůli přítomnosti rybníka. Mynář dále tvrdí, že v nádrži se občané koupou a také že je chrání před povodněmi.

Mynář rybník využívá i k zasněžování své sjezdovky. Ale podle ČT k tomu nemá povolení příslušného vodoprávního úřadu v Uherském Hradišti. O povolení si podle mluvčího úřadu řekl až tento leden, a to po návštěvě kontroly z České inspekce životního prostředí, která se zajímala, zda ono povolení má.

Dle ČT navíc podnikání Vratislava Mynáře stojí na dotacích, které získal Mynářem založený sportovní spolek Chřibák a z nichž byl opraven místní stadion, ale také vybudováno další fotbalové hřiště a tenisové kurty poblíž areálu vlastněného Mynářem. Ale tato sportoviště nyní nabízí jako služby penzion Malovaný vlastněný Mynářem. Ten tvrdí, že se zaměstnanci penzionu o kurty a hřiště starají, protože na to Chřibák nemá personální a technické možnosti, a dále, že peníze, které penzion za tyto služby utrží, jdou zpět do Chřibáku.

Dále měla být za dotace postavena i ubytovna pro turisty, nicméně prostředky došly a projekt převzal Mynář skrz svou společnost a nyní je z dostavěného objektu penzion, ve kterém občas pobýval i Miloš Zeman. Jeho návštěvu proplácel údajně Zlínský kraj. A nejednalo se prý o malé částky.

Repro ČT

Celý pořad ZDE

reklama

autor: kas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …