Zemane, nepřijdou. Vystrčil a Pekarová mají jiné úmysly

04.03.2022 13:54

V pondělí 7. března mají být na Pražském hradě předána státní vyznamenání. Poprvé po dvou letech, kdy Českou republiku svíral covid. Předsedové obou komor Parlamentu už oznámili, že se ceremoniálu nezúčastní, neboť nemohou zapomenout, jak prezident Miloš Zeman mluvil celé roky o Vladimiru Putinovi. O tom Vladimiru Putinovi, z jehož rozkazu je ničena dnešní Ukrajina.

Zemane, nepřijdou. Vystrčil a Pekarová mají jiné úmysly
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Miloš Zeman v Partii na CNN Prima News

Ačkoli ruský prezident Vladimir Putin tvrdí, že na Ukrajině neprobíhá válka, nýbrž jen speciální operace, skutečností je, že na Ukrajince dopadají rakety a dělostřelecké granáty, které zabíjejí nejen ukrajinské vojáky, ale také ukrajinské ženy a děti.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) a předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) v souvislosti s ruskou agresí vůči Ukrajině oznámili, že se nezúčastní předávání státních vyznamenání na Hradě. To se naprosto netypicky odehraje 7. března 2022 po dvouleté pauze způsobené pandemií nemoci covid-19.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

„Šéfové parlamentu Miloš Vystrčil (ODS) a Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se předávání vyznamenání na Hradě nezúčastní. Podle nich není možné zapomenout na Zemanovy postoje k Putinovi,“ uvedla k tématu Česká televize.

Poslanci nejpočetnějšího opozičního klubu, z řad hnutí ANO, naproti tomu dali najevo, že na ceremoniál dorazí. O jejich postoji informovala ČTK. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…