Zemane, svolej lid. Marxistický publicista Rokytka navrhl dvě radikální opatření

13.08.2013 14:31

Přípravy na předčasné volby se rozjíždějí, strany vymýšlejí předvolební sliby či hesla a vytvářejí se tisíce portrétů, které se budou usmívat na voliče z billboardů. Radikální marxistický publicista Milan Rokytka na serveru TýdeníkObčanskéPrávo.cz ale upozorňuje, že takové praktiky jsou nejen drahé, ale zároveň skýtají prostor pro korupci. A nabízí zcela jiná řešení.

Zemane, svolej lid. Marxistický publicista Rokytka navrhl dvě radikální opatření
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Osvětimanech

Rokytka navrhuje, aby Senát schválil návrhy zákonů, na nichž radikální opoziční poslanci přes 20 let pracovali, jako takzvaná zákonná opatření. „Lidé, voliči pak budou zcela přesně vědět, o co všechno mohou přijít, když dají hlas protilidové, tedy pravicové menšině, neboť nově ustavená sněmovna musí tato zákonná opatření buď schválit, nebo přestanou platit,“ dodává.

Celý komentář ZDE.

Ve veřejnoprávních médiích by pak poté podle Rokytky mohli kandidáti debatovat už o konkrétních zákonech a jejich dopadech na obyvatelstvo, nikoliv o pouťových výkřicích typu "Zachraňme parlamentní demokracii" či "Kníže má k lidu blíže".

Zamýšlí se také, jestli neuzrál čas na to, aby prezident Miloš Zeman svolal konstituční lidové shromáždění. „Anebo se také může ukázat, že k pravdě blíže má profesor Milan Zelený, když uvedl, že politické strany jsou dinosauři, kteří už v novém světě nemají co nabídnout. Pak je čas, aby prezident republiky svolal konstituční lidové shromáždění, které napíše novou, legitimní ústavu a předloží ji lidu ke schválení v referendu,“ domnívá se Rokytka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…