Zemane, ty hnusná housenko! Po Praze jezdí hodně zvláštní auto, máme FOTO

01.05.2017 11:44

Do pražských ulic dnes vyrazilo auto táhnoucí za sebou housenku. Takzvané Kaputin car vyslala skupina Kaputin, která tímto přiváží alegorii Škůdci demokracie. Babiš, Orbán, Kaczynski, Fico, Erdogan, Zeman, Trump, Putin – všechny tyto politiky auto zmiňuje – housenky s jejich jmény požírají list „Demokracie“.

Zemane, ty hnusná housenko! Po Praze jezdí hodně zvláštní auto, máme FOTO
Foto: Vít Hassan
Popisek: Aktivista Pražského majdanu Tomasz Peszynski

„S hrůzou pozorujeme vítězné tažení nacionalistického i čistě oportunistického populismu. Populističtí vůdci podbízivě manipulují s veřejným míněním za pomoci lží a polopravd a zvedají při tom vlny xenofobie, izolacionismu, nacionalismu nebo třeba závisti, která může vyklíčit až do třídního boje. Populisté sami ke svému vzestupu využili všech výhod demokracie, a teď, když už jim k ničemu není, ji kousek po kousku pomalu stravují. Až ji spořádají celou, zakuklí se a přemění na totalitní můry. Pak už bude pozdě. Nenechme si sežrat demokracii,“ poznamenávají členové spolku „Kaputin – Demokraté, zastavme Putina“ na Facebooku. 

Zároveň vyzývají k podpoře Kaputin car. Myšlenku jeho alegorie by podle členů skupiny měli mít občané na paměti nejen tehdy, když půjdou k volbám. „Housenky totiž může zahubit jen zahradník – sebevědomý, přemýšlivý a aktivní občan. Jen vy,“ dodávají.

Dnes se pak mimo jiné se svým vozítkem objevili na pražském sjezdu KSČM. 

Podporovatelem celé akce je i občanský aktivista Tomáš Peszynski, jenž v minulosti proslul nehezkými výroky na adresu prezidenta Miloše Zemana. Nazval jej například prasetem; nebo uvedl, že až Zeman zemře, půjde se opít. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…