Zemanova neúcta k ústavním zvyklostem by se neměla tolerovat, vyzval profesor Fiala z Babišova rádia

04.06.2015 18:26

Hostem čtvrteční Kauzy dne na Rádiu Impuls byl předseda ODS Petr Fiala. Ostře zkritizoval vládu Bohuslava Sobotky (ČSSD) za to, že toho vlastně moc nedělá. A když už dělá, pak se prosazuje program ČSSD. Já vlastně zatím nevím o jediné věci, kterou by prosadil Andrej Babiš (ANO), prohlásil. Pár ne právě lichotivých slov padlo i na adresu prezidenta Zemana a stranou Fialovy pozornosti nezůstaly ani předvolební průzkumy.

Zemanova neúcta k ústavním zvyklostem by se neměla tolerovat, vyzval profesor Fiala z Babišova rádia
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala s Pavlem Blažkem

„Mě průzkumy moc nezajímají. Já bych mohl jmenovat i jiné, ale dělat to nebudu. Důležitější je, že se dnes už lidé zajímají čím dál víc o naši politiku, zajímají se o to, co jim nabízíme,“ pochvaloval si Fiala.

Současná vláda je sice populární, ale je to prý hlavně proto, že nic moc nedělá, jen rozdává peníze. „A faktem je taky to, že jeden ze členů vlády vlastní média, která mu vytvářejí kult osobnosti, i to musíte vzít v potaz,“ podotkl. Dodejme, že Andrej Babiš vlastní kromě dvou vlivných deníků i Rádio Impuls.

Zdůraznil však také, že kritizuje socialistické kroky vlády, protože se je daří naplňovat. „Já vlastně nevím, co prosadil Andrej Babiš,“ poznamenal také. To, že koná v podstatě jen sociální demokracie, znamená, že právě sociální demokracie dělá chyby. Fiala jako bývalý ministr školství nechápe, jak mohl Chládek vydržet v úřadu tak dlouho. Pokud šikanoval své podřízené, měl skončit už dávno.

Na druhé straně, pokud jde o změny Ústavy ČR, tak tady by vláda měla být co nejúspornější. „Já pokládám účelové změny ústavy za pohrdání ústavou. Pokud půjdeme touto cestou, tak to bude jenom horší,“ varoval. Z toho důvodu také doufá, že neprojde současný návrh změn ústavy jen kvůli Miloši Zemanovi. Stačilo by prý, kdyby se mu netolerovala jeho neúcta k některým ústavním zvyklostem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…