Zemanova ostropalba do médií neustává. „MF Dnes je soubor pitomých domovnic,“ zkritizoval po ČT i Babišovy noviny

25.11.2016 16:27

Závěrečnou tiskovou konferencí v Podbořanech se rozloučil prezident Miloš Zeman s Ústeckým krajem, kde strávil tři dny. Provázel jej staronový hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM).

Zemanova ostropalba do médií neustává. „MF Dnes je soubor pitomých domovnic,“ zkritizoval po ČT i Babišovy noviny
Foto: Hana Brožková, KPR
Popisek: Prezident Zeman a úspěšný zásah

Úvodem předvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček terč se zásahem, jejž učinil prezident při návštěvě 41. mechanizovaného praporu ve Vršovicích. Prezident se zde trefil při střelbě útočnou puškou CZ 805 BRE.

„Návštěva splnila svůj účel. Chtěl bych poděkovat za podporu všech věcí, které my jako Ústecký kraj rovněž podporujeme. Pan prezident podporuje dálnici D8 i D7, jedná se i o výstavbu jezu u Děčína,“ zmínil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který si rovněž všiml kladných ohlasů občanů.

Zeman poděkoval za kvalitní přípravu návštěvy. Podotkl, že má na sobě bojovou kravatu, neboť si jednotky rychlého nasazení váží. 

Smrtelný zásah, Hermanova čest a EET

První dotaz směřoval právě k dané střelbě. „Střílelo se mi dobře. Neměl jsem žádnou konkrétní představu osoby, na kterou střílím. Zásah, jak jste sami viděli, byl smrtelný. Zbrojní průkaz nemám. Zbrojní průkaz má moje žena, a stačí jeden průkaz v rodině,“ zmínil Zeman.

Následovala otázka na setrvání ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL). Ten je popotahován za to, že v říjnu letošního roku přijal Jeho svatost dalajlámu. „Žádný ministr, který se postaví proti politice své vlády, kdyby měl čest v těle, nemůže být ministrem. Kdyby měl čest v těle, měl by rezignovat sám a nemusel by jej nikdo, tedy ani prezident, k rezignaci vyzývat,“ řekl k tomu prezident.

Ohledně EET Zeman uvedl, že žádné zmatky nevidí. „Jedná se o konkrétní objem výjimek. Pan ministr se domnívá, že babička, která prodává jablka, by neměla být zapojena on-line do centrálního registru dat,“ zmínil prezident. „Samozřejmě bych si přál, aby tyto výjimky byly specifikovány dříve. Ale samozřejmě vezmu za slovo pana ministra Babiše, že EET jako celek přinese 18 miliard korun do státní pokladny. A budu hodnotit EET podle tohoto kritéria,“ sdělil.

K otázce na tureckého prezidenta Erdogana, který pohrozil, že pustí běžence do Evropy, Zeman řekl: „Dlouhodobě zpochybňuji dohodu Turecka s Evropskou unií. Evropská unie by se neměla nechat vydírat a na tuto hrozbu by měla reagovat důsledným opevněním vnějších hranic, což měla udělat už dávno,“ zmínil. 

Anketa

Uvažujete, že budete volit stranu Realisté, kterou založil Petr Robejšek?

41%
28%
hlasovalo: 10466 lidí

Na dotaz MF Dnes ohledně spokojenosti s prací Kanceláře prezidenta republiky prezident neodpověděl, místo toho řekl k deníku vydávanému vydavatelstvím patřícím do portfolia Andreje Babiše (ANO):

„MF Dnes má paranoidní představu o tom, že honoruji účastníky prezidentských podnikatelských misí při mých zahraničních cestách a že od nich vybírám výpalné v podobě příspěvků. O výběru účastníků podnikatelských misí rozhoduje Hospodářská komora a Svaz průmyslu a dopravy. Žádné výpalné se nevybírá, jak víte sama, třetinu dávám do prezidentského fondu, který je určen pro Fond ohrožených dětí. A samozřejmě, že vše, co platí podnikatelé, jde na tento účel ohrožených dětí. S tím, že fond má nulovou režii, protože to jeho pracovníci dělají zadarmo. Můj přítel, bývalý ministr kultury Pavel Dostál, řekl krásnou větu o tom, že s domovnicí se nediskutuje. A MF Dnes je soubor pitomých domovnic,“ řekl Zeman.

Prezident už dnes odpoledne souborem pitomých domovnic nazval Českou televizi. Více ZDE

Další dotaz směřoval k návrhu novely zákona ohledně trestnosti hanobení prezidenta. „Uznávám právo asi šedesáti poslanců takovýto zákon navrhnout. Je to situace stejná jako s protikuřáckým zákonem. Nemohu ho vetovat, protože jsem kuřák a byl bych v konfliktu zájmů. Tento zákon nemohu vetovat, protože jsem prezident,“ sdělil k němu Zeman.

Závěrem nechybělo ani vyjádření k dnešnímu rozsudku ve věci ředitele Národní galerie Jiřího Fajta, kterého odmítl prezident Zeman jmenovat profesorem. S žalobou na Zemana Fajt neuspěl. Hlava státu dnes potvrdila své důvody, proč nehodlá Fajta profesorem jmenovat – a to především kvůli snaze o dohodě s bankou, aby část jejího sponzorského daru sloužila jako příspěvek k Fajtovu ředitelskému platu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…