Zemanova rakovina? Ovčáček zveřejnil výbušný záznam. Je to silné

18.02.2019 12:05

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček zveřejnil na svém facebookovém profilu SMS konverzaci s redaktorem serveru Seznam Zprávy Radkem Nohlem. A to přesto, že on sám mu tam velmi ostře odpovídá.

Zemanova rakovina? Ovčáček zveřejnil výbušný záznam. Je to silné
Foto: OV TV
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Redakce Seznam Zprávy vyrazila na pomoc lháři Bartíkovi a dezinformačními metodami se snaží zpochybnit zdraví pana prezidenta. Odpověděl jsem mimořádně tvrdě. Takové praktiky totiž do slušné společnosti nepatří,“ zastal se hlavy státu Ovčáček.

Anketa

Andrej Babiš chce být premiérem až do roku 2025. Přejete si, aby se mu to splnilo?

hlasovalo: 12141 lidí

„Dobrý den, pane Ovčáčku, chtěl bych Vás poprosit o reakci. Prosím vás, policie, která prověřovala trestní oznámení Hradu na pana Bartíka, mimo jiné uvádí, že pan znalec Pavel Slampa doporučil panu prezidentu Miloši Zemanovi, aby podstoupil nějaká další vyšetření, která by mohla zjistit přítomnost časného zhoubného nádoru. Mohl byste mi říct, jestli pan Zeman na nějakém takovém vyšetření byl? Pokud ano, odhalila něco?“ ptá se v SMS zprávě redaktor Nohl.

„Píšete absolutní nesmysly a výmysly a tím zjevně účelově překrucujete celou dezinformační kauzu Bartík,“ odvětil Ovčáček. Nohl se však nedal odbýt a pokračoval. „Píšu jen to, co uvádí policie. Třeba se k Vám tyto informace, které uvedl pan Slampa v posudku ze dne 3. 11. 2018, nedostaly. Byl, prosím Vás, pan Zeman na nějakém vyšetření, jak doporučil pan Slampa?“ ptá se dál. 

A Ovčáček odpovídá: „Na dezinformační praktiky zásadně nereaguji.“ Následně dodává: „Pan prezident žádným onkologickým onemocněním netrpí. Vaše snaha pomoci lháři Bartíkovi je odporná a svědčí o veřejnosti již velmi dobře známé ‚úrovni‘ redakce Seznam Zpráv.“

„Prosím Vás, ptám se Vás jen na to, co píše policie v dokumentu. Vy chcete říct, že policie vede dezinformační kampaň proti Vám nebo panu prezidentovi?“ odvětil Nohl, jenž se v SMS zprávě dopustil překlepu ve slově „my/v“. A v tu chvíli se již Ovčáček vytáčí a odepisuje: „Je mi z Vás na blití. J. O.“

Brněnský politik Svatopluk Bartík v závěru roku 2017 před blížícími se volbami prezidenta napsal na Facebook, že Zeman má rakovinu, odmítá léčbu a zbývá mu pár měsíců života. Napsal to s ohledem na to, že Zeman znovu kandidoval na prezidenta a podle Bartíka měla veřejnost vědět, jak na tom zdravotně je. Později své tvrzení z internetu stáhl s odůvodněním, že nečekal takovou vlnu negativních reakcí jak na sebe, tak na prezidenta. Zeman ve volbách prezidentské křeslo obhájil.

Pražský hrad označil tvrzení za nepravdivá a podal na Bartíka žalobu a trestní oznámení. Městský soud v Brně loni na žádost Zemanových právníků projednávání žaloby přerušil kvůli tomu, že by se nejdřív mělo vyřešit trestní oznámení. Policie pak v prosinci trestní oznámení odložila.

Státní zástupce pak zamítl stížnost Hradu proti odložení trestního oznámení. Zeman chce pokračovat v civilním sporu. Po Bartíkovi v něm požaduje vedle omluvy také náhradu nemajetkové újmy ve výši pěti milionů korun. ČTK to řekl právník Hradu Marek Nespala. Zástupci Hradu rozhodnutí státního zástupce ostře kritizují. Podle Bartíka jde o výhru v prvním poločase.

Server Seznam Zprávy pak dnes přinesl podrobnosti, jak policie celou věc šetřila. Zároveň také přinesl zprávu soudního znalce Pavla Šlampy o zdravotním stavu prezidenta, jež je součástí celého spisu. „Provedená vyšetření nepotvrzují přítomnost pokročilého zhoubného nádoru čtvrtého klinického stadia s metastatickým postižením lymfatických uzlin či orgánů a nepotvrzují ani indicie časného nádoru,“ uvedl závěry Šlampa. To, že onkologickému onemocnění nic nenasvědčuje, potvrdil i přednosta Onkologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice Luboš Petruželka. Šlampa však hlavě státu doporučil právě zmiňovaná další preventivní opatření.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…