Zemanovcům se daří čím dál lépe. Ve sněmovně by obsadili 17 křesel

29.08.2012 14:02

Podle průzkumu stranických preferencí společnosti ppm factum se čím dál víc začíná dařit Straně práv občanů – zemanovcům (SPOZ). Nyní by v Poslanecké sněmovně získali 17 mandátů (7,6 procent hlasů), před měsícem to bylo pouze devět. Levicové strany ČSSD a KSČM oslabily ze 44,9 procent hlasů na současných 36,7 procent. ODS by získala 17,3 procenta hlasů a TOP 09 11,9 procent. Pro KDU-ČSL by hlasovalo 5,6 procent lidí.

Zemanovcům se daří čím dál lépe. Ve sněmovně by obsadili 17 křesel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář

Voleb do Poslanecké sněmovny by se zúčastnilo 58,5 procent voličů. Ukázal to průzkum, který probíhal od 9. 8. do 21. 8. 2012 na vzorku 928 občanů ČR starších 18 let.

Do sněmovny by se přes pětiprocentní hranici dostalo šest politických stran – ČSSD, KSČM, ODS, TOP 09, SPOZ a KDU-ČSL.

Zemanovci předběhli lidovce o dva procentní body

Sociální demokraté přišli o 6,3 procent hlasů, stále jsou ale vítěznou stranou. Také třetí komunisté zaznamenali propad o 2,4 procentní body. ODS se stále drží nad 17 procenty, skončila by druhá. Čtvrtou nejúspěšnější stranou je TOP 09. Dále by v poslaneckých lavicích zasedli zástupci SPOZ a KDU-ČSL.

Pod pětiprocentní hranicí znovu skončila Strana zelených s 3,7 procenty následovaná Stranou svobodných občanů s 2,5 procenty a stranou LEV 21 se stejným výsledkem. Suverenita získala 2,3 procenta a Věci veřejné nedosáhly ani na jedno procento, voliči by jim dali pouze 0,9 procent hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…