Zemanovi stoupenci na internetu se utěšeně množí. Sítí koluje i petice na jeho podporu

05.11.2014 16:35

Příznivců dvou skupin sympatizantů prezidenta Miloše Zemana, které vznikly v těchto dnech na internetu, stále přibývá. Skupina „Souhlasíme s výroky pana prezidenta Miloše Zemana“ měla ve středu odpoledne 1833 členů, pod petici „Podporujeme prezidenta Zemana“ se podepsalo ve stejný čas 1503 lidí.

Zemanovi stoupenci na internetu se utěšeně množí. Sítí koluje i petice na jeho podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman s chotí

První uvedená skupina vznikla v pondělí večer, její zakladatel vysvětlil, co jej k jejímu založení vedlo: „Od rána neslyším v médiích nic jiného než to, jak jsou občané pobouřeni výroky pana prezidenta. Chci, aby naše skupina dala veřejně najevo, že tomu tak není a pan prezident má naše jednoznačné ano.“ Příznivců skupiny přibývalo poměrně rychle. Jen během jediné noci od založení získala více než 500 členů. Jedna z prvních sympatizantek vznik skupiny kvitovala těmito slovy: „Podporuji svého prezidenta a zbrojím proti prolhaným a úplatným českým novinářům.“ „Jsem rád, že konečně máme prezidenta, co se nebojí říct svůj názor a věci pojmenovat pravým názvem,“ psal další.

Facebook Zemanových podporovatelů

Jde o reakci na Šináglovu petici

Krátce na to se na internetu objevila petice na prezidentovu podporu, o které se ve skupině už předtím diskutovalo. Má to být protipól petice aktivisty Jana Šinágla, který doporučoval zažalovat prezidenta republiky pro vlastizradu.

Zakladatel skupiny poznamenal, že v médiích se objevují zprávy, kterak na Facebooku vznikají skupiny požadující odvolání prezidenta, ale o jeho stoupencích není nikde ani slovo.

Petici na Zemanovu podporu můžete podepsat ZDE

Copak Zeman může za to, jak se Pussy Riot nazvaly?

Jedna z diskutujících pak poděkovala prezidentovi, že jí, která neumí anglicky, vysvětlil, co to vlastně to Pussy Riot znamená. „Proboha, řekl jen překlad! Copak Zeman může za to, jak se ony nazvaly? Už dávno nám to mohli sdělit novináři, nebo jejich příznivci, kteří s PR, nevím kolik let už, pořád otravujou,“ poznamenala dále k bouři, kterou Zemanova slova vyvolala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…