Zemanův Mynář se tvrdě opřel do šéfa ČSSD

01.07.2013 10:57

Hradní kancléř Vratislav Mynář se znovu tvrdě opřel do předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. Vyčetl mu nedostatečnou osobní statečnost, slabost, změnu postojů i slova na adresu vlády Jiřího Rusnoka. Sobotku ČTK požádala o reakci.

Zemanův Mynář se tvrdě opřel do šéfa ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

Mynář nejprve kritizuje Sobotkovo vyjádření o tom, že vznikající vláda je jakousi vládou Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ), které mu prý připadá "trapné, až hloupé", protože žádný z dosavadních ministrů ani kandidátů není členem této strany.

"Nejdříve nemáte osobní statečnost postavit se jako předseda vítězné strany do čela vlády a místo toho stavíte vaše zájmy a zájmy sociální demokracie sobecky před zájmy občanů této země," pokračuje pak v příspěvku na webu SPOZ, který podepsal jako předseda SPOZ Zlínského kraje. "Když to udělá Marie Benešová, která je připravena převzít tento úkol, tak vaše reakce je hodna malého dítěte, kterému na pískovišti berou bábovičky, a jediné, co vás napadne, je pokus o její vyloučení z ČSSD."

Mynář: Sobotka je "tak slabý, jako je stisk jeho ruky, kterou vám podává"

Narážel tak na to, že sociální demokracie odmítala účast na jakékoliv vládě, dokud se neuskuteční nové volby, a Benešovou, která se má stát ministryní spravedlnosti, chtěla vyzvat k odchodu ze strany. V pátek ale ČSSD připustila, že by se při případném druhém pokusu ujala sestavení vlády.

"A aby toho nebylo málo, tak v momentě, kdy procitnete a zjistíte, že vám ujíždí vlak, tak náhle berete zpátečku a jste připraven si říct o sestavení vlády," píše k tomu Mynář, podle něhož takový pokus "samozřejmě nemá šanci na úspěch".

"Takže závěrem jen postesknutí, že v čele ČSSD není osobnost. Kdyby byla, tak by hledala dohodu s levicovým prezidentem a nedělala by veletoče ze dne na den, jak se jí to hodí," dodává hradní kancléř, podle něhož je Sobotka "tak slabý, jako je stisk jeho ruky, kterou vám podává".

Mynář šéfa sociálních demokratů velmi tvrdě kritizoval již na konci května, kdy mu vyčetl například kritiku postupu prezidenta Miloše Zemana při jmenování profesorů, složení stínové vlády nebo projev na pohřbu Valtra Komárka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…