Zemanův vzestup se zastavil. Švejnar nad ním stále vede

26.06.2012 16:18

Podle průzkumu agentury Factum Invenio v prezidentské volbě stále vede Jan Fischer. Ekonom Jan Švejnar na něj sice ztrácí, Miloš Zeman jej ale zatím na druhém místě nevystřídal.

Zemanův vzestup se zastavil. Švejnar nad ním stále vede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman v rozhovoru

Fischer by vyhrál se ziskem 25,3 procenta a druhý Švejnar má sympatie 15,8 procenta voličů. Zeman na jaře snížil náskok dvou hlavních favoritů, aktuálně se ale růst jeho podpory zastavil na úrovni 13,4 procenta.

Jiří Dienstbier si polepšil a nyní má podporu 8,5 procenta hlasů. Následuje ho Jana Bobošíková (7,6 %), aktuálně jediná ženská prezidentská kandidátka se ziskem nad 3 procenta. Kandidáti za TOP 09 si podle aktuálního prezidentského modelu pohoršili a přesunuli se na sedmou a osmou pozici (Karel Schwarzenberg, 5,2 % a Zdeněk Tůma, 4,0 %).

Vladimíru Dlouhému, který oznámil svoji kandidaturu v průběhu dotazování tohoto průzkumu, přisuzuje volební model znatelně méně než 3 procenta, od nichž Factum Invenio zveřejňuje konkrétní výsledky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…