Zemřel Eduard Hrubeš

22.08.2021 13:38

Zemřel konferenciér Eduard Hrubeš. Do nebe odešel v 84 letech. Lidé si ho pamatovali např. z pořadu „Tak neváhej a toč!“ České televize.

Zemřel Eduard Hrubeš
Foto: Repro YouTube
Popisek: Zdeněk Troška, Eduard Hrubeš, Helena Růžičková

Tento svět opustila další známá česká osobnost. Zemřel konferenciér Eduard Hrubeš. O jeho úmrtí informovala České televize. V 90. letech minulého století byl např. hlavní tváří pořadu „Tak neváhej a toč!“, do kterého lidé posílali svá vtipná domácí videa točená na domácí kamery, protože mobilní telefony s kamerou byly pro běžnou populaci jen snem ze vzdálené budoucnosti.

„Od konce sedmdesátých let spolupracoval jako moderátor, režisér, scenárista a třetí trumpetista s kapelou Velkopopovická Kozlovka, jejímž se stal uměleckým šéfem. Po revoluci v ostravském televizním studiu více než deset let moderoval diváky oblíbený pořad Tak neváhej a toč!, složený z vtipných videí, uváděl i vzpomínková setkání v Kavárničce dříve narozených nebo psal scénáře k pořadu Marie Rottrové Dostaveníčko pod věží,“ napsala Česká televize ke kariéře Eduarda Hrubeše.

Vedle moderování se věnoval práci režiséra, hrál na trubku a rád zpíval. V České televizi začal pracovat v roce 1967, ale za normalizace z ní odešel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…