Zemřelo malé dítě. Bouře a tornádo na jihu Moravy mají již šestou oběť

27.06.2021 16:23

Ve Fakultní nemocnici Brno zemřelo malé dítě, informovaly Český rozhlas Radiožurnál s doplňující informací ČTK. Čtvrteční bouře a tornádo, které zpustošilo Břeclavsko a Hodonínsko, mají tak už šestou oběť. V Jihomoravském kraji bylo poškozeno 1200 domů a několik desítek lidí utrpělo zranění.

Zemřelo malé dítě. Bouře a tornádo na jihu Moravy mají již šestou oběť
Foto: Repro Facebook Lovci bouřek
Popisek: Tornádo na jihu Moravy

Český rozhlas Radiožurnál dostal informaci o šesté oběti přírodního živlu od hodonínského místostarosty Petra Buráně. Informaci dále potvrdila pro ČTK mluvčí brněnské nemocnice Veronika Plachá. Jedná se bohužel o dvouleté dítě.

Bouřky provázely kroupy o velikosti až tenisových míčků a také tornádo o rychlosti přes 200 kilometrů za hodinu. Nejzasaženější jsou obce Moravská Nová Ves, Hrušky, Mikulčice a Lužice, ale také hodonínská část Pánov a čtvrť Bažantnice. Kromě šesti úmrtí se zranily desítky lidí, další desítky utpěly zranění později při opravách poničených domů. Bouřky zasáhly na 1200 domů, z nichž půjde přes 70 k zemi, poškozená jsou auta i zeleň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…