Žena v ČR slyšela, jak je islám fajn. Vyzkoušela ho a musela utéct. Šílená nerovnost, obřezávání žen, terorizování...

31.10.2015 8:03

To, co vyčetla o islámu z knih nebo slyšela v českých mešitách, se jí líbilo. Odjela do Egypta a těšila se na život ve spořádané společnosti s věřícím muslimským manželem. Úder životní reality v zemi faraonů ji dostal na kolena. S islámem už nechce mít nic společného.

Žena v ČR slyšela, jak je islám fajn. Vyzkoušela ho a musela utéct. Šílená nerovnost, obřezávání žen, terorizování...
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Evě Bakkarové se líbilo, co v Češku slyšela o islámu. Rozhodla se proto se svým manželem žít v islámské zemi – v Egyptě. Muslimkou se stala zcela dobrovolně. Líbilo se jí, co ještě v Česku slyšela či četla o islámu v Koránu. Ve svém novém domově ale zjistila, že teze víry jsou jen prázdnými proklamacemi. Ačkoli si mají být všichni muslimové rovni, Egypťané ji vnímali jako cizinku a na tržištích ji v podstatě okrádali. A jako zdravotní sestra viděla nepěkné věci.

„Měli jsme pacientky, které přijížděly po svatební noci a strávily dvě a půl hodiny na operačním sále. Zjistila jsem také velice nepříjemnou věc: že i Egypťanky jsou přes všechno dále obřezávány. Začalo mi z toho být úzko. Ale řekla jsem si, že se budu dál snažit, abych tam vnesla nějakou osvětu. V té době jsem kývla na nabídku ke sňatku. Měla jsem obavy, že by moje rodina nesouhlasila, a tak jsme se vzali a já jsem to oznámila až zpětně. Už při obřadu jsem pocítila, že ani na manželově straně nejsem brána jako plnohodnotná budoucí manželka. Šperky, které měly být mé a které mi manžel s obrovskou pompézností během obřadu navlékal, patřily jeho matce a po obřadu jsem je všechny musela vrátit. Oficiálně to mělo být mé věno, které mě mělo v případě nepřízně v budoucnu zabezpečit. Alespoň tak je to psáno,“ prozradila v rozhovoru pro Lidové noviny.

V Egyptě žila v době nedávné revoluce a manžel se velmi těšil, že se společnost očistí od všeho evropského. V manželství se mu mezitím narodila dcera, ačkoli ji měl rád, dával najevo, že by syn byl lepší. Všechno se ještě více zkomplikovalo, když si manžel chtěl vzít druhou ženu. Paní Evě dával stále najevo, že je jen přistěhovalec, nedělá nic správně a měla by se chovat jako správná egyptská muslimka. Ale ať se snažila sebevíc, pořád to nestačilo.

Nakonec ji z Egypta dostal skon jejího otce. Smrt v rodině se i v zemi faraonů bere vážně, takže odjela i s dětmi do Prahy. A už se do Egypta nevrátila. Manžel jí prý leccos sliboval, a když to nepomohlo, terorizoval ji po telefonu, ale po dvou letech dosáhla rozvodu, celkem tři děti – holčičky vychovává sama a její bývalý manžel o ně vůbec nejeví zájem. Vzal si prý Egypťanku a nechce se ohlížet do minulosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…