Zeptám se ministryně Marksové Engelsové Leninové Stalinové, bavil Zeman náměstí

26.01.2017 18:17

Prezident Miloš Zeman zakončil svou návštěvu Plzeňského kraje ve městě Kdyně. Na setkání s ním přišly na náměstí stovky lidí. Řeč byla nejen o státním rozpočtu, ale i o tom, zda bude znovu kandidovat.

Zeptám se ministryně Marksové Engelsové Leninové Stalinové, bavil Zeman náměstí
Foto: archiv
Popisek: Miloš Zeman na domažlické střední škole

Úvodem Zeman starostu pochválil za jeho již sedmé funkční období, zmínil i nízkou nezaměstnanost ve městě. Prostor však především věnoval diskuzi s občany.

První dotaz tak směřoval k tomu, jak bude vypadat naše republika za dvacet let. „Samozřejmě, že prognóza je dvojího typu. První typ říká, co bychom si přáli, abychom v budoucnosti byli. A druhý typ říká, co je nejpravděpodobnější. Já bych si samozřejmě přál svéprávný stát. Rozhodně bych si nepřál, aby zde byl Islámský stát,“ uvedl. Důležité podle něj také je, aby český stát stíhal všechny daňové podvodníky, všechny Bakaly a Kožené. „A to je moje výtka současné justici i státním zástupcům,“ řekl.

I ve Kdyni se pak občané hlavy státu zeptali na to, zda chce pokračovat v prezidentování, nebo nikoliv. „Pokud se rozhodnu pokračovat, tak zda vyhraju, či nevyhraju, záleží i na vás,“ řekl lidem. „Vyhlásím to však až v době výročí své inaugurace, což je začátkem března. Tisková konference na toto téma se uskuteční 10. března,“ uvedl. 

Další tazatelce pak vysvětlil, jaká je situace kolem rozpočtu. „Rozpočtový přebytek je dobrá věc, protože se zlepšil výběr daní. Ale je to také špatná věc, protože se málo investuje, málo se staví. Stavebnictví je v krizi. Dáváme málo peněz zejména do dopravní infrastruktury,“ poznamenal Zeman s tím, že žádný přebytek ve skutečnosti ale neexistuje. „Vy si nemůžete představit, že někde na účtě je těch 72 miliard korun a vy je můžete vzít a utratit,“ dodal se slovy, že ho v této otázce strašně pobavili někteří politici, kteří tyto peníze chtěli přerozdělovat. „Automaticky se pouze sníží státní dluh,“ uvedl.

Specifický dotaz na GMO potraviny pak Zeman odpověděl rovněž po svém. „GMO potraviny, konkrétně GMO kukuřice, se pěstují ve Spojených státech amerických už třicet let. Neexistuje výzkum, který by prokázal jakékoliv škodlivé účinky GMO potravin. Kdyby to tak bylo, tak by Američané za těch třicet let museli být degenerovaní. A kdyby byli degenerovaní, tak by nevolili Donalda Trumpa,“ řekl.

Zmínil se i o svých bolavých nohách, kvůli nimž leckdy vrávorá. „Ze stejného důvodu jsem vrávoral i u korunovačních klenotů,“ vzpomněl Zeman starší kauzu, kdy se měl údajně v klenotnici pohybovat opilý.

Když se jej další žena zeptala na to, proč jako prvorodička nedostala porodné, zavtipkoval znovu. „Zeptám se naší ministryně Marksové Leninové Engelsové Stalinové,“ řekl. „Dosud jsem žil v upřímném přesvědčení, že se porodné dává. Že by prvorodička nedostala porodné, to by mě nenapadlo. Možná, že je tam nějaká závislost na výši příjmů. Ale to teď také nevím,“ podotkl s tím, že si dotaz poznamená jeho kancléř a zcela jistě tazatelce odpoví.

Závěrečný dotaz pak směřoval k Zemanově návštěvě v USA, která se má uskutečnit koncem dubna. „Dárek vymyšlený nemám. Ale velmi pečlivě studuji knihy Donalda Trumpa a knihy, které o něm napsali jiní. A to je skutečná příprava na setkání,“ uzavřel setkání s občany. Následně se již jen podepsal do pamětní knihy, připevnil stuhu na prapor města a převzal dary od vedení města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …