Zgrejznout nehodlám, vzkazuje Karel Schwarzenberg

12.02.2019 13:11

Exministr zahraničních věcí a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je se srdcem v nemocnici. Informaci přinesl server Blesk.cz.

Zgrejznout nehodlám, vzkazuje Karel Schwarzenberg
Foto: Repro ČT24
Popisek: Karel Schwarzenberg v Událostech Komentářích

Jednaosmdesátiletý poslanec má nyní na zdravotní trable smůlu. Minulý týden byl v nemocnici kvůli plánovanému odvodnění organismu, nyní jej lékaři hospitalizovali kvůli srdci. Informaci potvrdil Blesku sám Schwarzenberg; leží v pražské Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí. „Starají se tady o mě vzorně. Jsem jako auto. Když ho dám do dílny, tak mám důvěru v to, že ho opraví, a nekecám jim do toho,“ uvedl Schwarzenberg s tím, že si v nemocnici poleží zřejmě ještě 14 dní. 

Nejprve to prý vypadalo také na operaci, ale nyní se zdá, že nutná nebude. A humor Schwarzenberg také neztrácí. „Zgrejznout nehodlám,“ podotkl Schwarzenberg. 

V září loňského roku upadl Schwarzenberg přímo na půdě Poslanecké sněmovny, v jednacím sále. Záchranná služba jej pak odvezla na pozorování do nemocnice. Kvůli svým zdravotním peripetiím pak Schwarzenberg může hodnotit stav zdravotnických zařízení, o čemž informoval na svém facebookovém profilu. 

„Už nějaký týden navštěvuji různá zdravotnická zařízení v Praze, důvodem jsou mé různé neduhy, ty ale zase tak dalece zajímavé nejsou. Nicméně jsem měl díky tomu možnost tato zařízení také důkladně poznat. Musím říci, a mám možnost porovnávat s podobnými zařízeními v Německu a v Rakousku, že lékařský um a vlídnost sester jsou u nás pozoruhodné. Sice se s nikým nijak nemazlí, ale jsou věcní a důkladní. Starost o pacienta je zde opravdu potěšující,“ zmínil.

Původní text ZDE

„Co už je ale daleko méně potěšující, je stav samotných lékařských zařízení, a to si dokáži představit, že v Praze to ještě nejsou zdaleka ty nejhorší případy, leckde v okresních nemocnicích to může být ještě horší. Nyní se mluví o tom, že se pan premiér chystá vybudovat velkou úřednickou čtvrť v Letňanech. Už od doby kamenné si mocipáni vždy rádi stavěli pomníky. To vidíme skrz veškeré lidské dějiny a dnes to obdivujeme třeba na pyramidách, nebo na zámku ve Versailles a jinde. Pan premiér má snahu vybudovat na věčné časy jakýsi Andrejgrad. Když ale srovnám veřejný zájem na nových kancelářských budovách pro státní úředníky a urgentní potřebu investic do modernizace zdravotnických zařízení, tak bych přece jen navrhl se ještě zamyslet, jestli ony miliardy, pokud je vláda má, neinvestovat v nejbližších letech do zdravotnictví, a teprve potom si dopřát vlastní úřednickou čtvrť na věčnou památku této vlády,“ zakončil.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…