Zima pro 40 000 lidí. Rusové trefili důležité potrubí, odhalil Zelenskyj

24.02.2023 7:50 | Ze sítí

Uspějeme „bez ohledu na to, co ti bastardi udělají“. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v první den druhého roku obrany Ukrajiny proti ruské agresi opět promluvil ke svým spoluobčanům. Zmínil například, že v Chersonu byla přerušena dodávka tepla pro 600 domů. „Bez ohledu na to, co ti ruští teroristé a bastardi udělají, my všechno obnovíme,“ slibuje.

Zima pro 40 000 lidí. Rusové trefili důležité potrubí, odhalil Zelenskyj
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
24. února 2022 ruský prezident Vladimir Putin nařídil rozpoutat rozsáhlou válku proti Ukrajině. Ačkoli mělo jít podle svědectví ruských vojáků zajatých na Ukrajině jen o krátkou operaci, Kyjev měl podle představ ruského velení padnout za pár dní, ale jak je patrné dnes, v den, kdy začíná druhý rok války, nestalo se tak. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj připustil, že především na východě země je situace složitá, ale Ukrajinci podle něj vytrvají.

Pokud jde o situaci na frontě. Na východě je to podle Zelenského nejsložitější, ale nejen tam. Horko je prý i na jihu Ukrajiny. „V některých oblastech je situace dost nebezpečná, ale naši bojovníci mají prostředky, jak okupantovi odpovědět,“ poznamenal ukrajinský prezident.

„Během večera jsem dostával podrobné zprávy o situaci v Chersonu. Další ruský úder poškodil hlavní potrubí, které zajišťovalo vytápění asi šesti set domů - více než čtyřiceti tisícům lidí! Opravy budou pokračovat bez přestávky, dokud nebude dodávka tepla obnovena. A my ho obnovíme! Bez ohledu na to, co ti ruští teroristé a bastardi udělají, my všechno obnovíme,“ zvolal Zelenskyj.

Poté poděkoval Španělům za všechnu pomoc, kterou Ukrajině poskytli. Na Ukrajinu dorazil španělský předseda vlády Pedro Sanchéz. Zelenskyj připomněl, že Španělsko je součástí tankové koalice a poskytlo Ukrajině i prostředky protivzdušné obrany.

Promluvil také o diskusi s egyptským prezidentem Abd al-Fattáhem as-Sísím. „Hovořil jsem s ním mimo jiné o obraně mezinárodního práva, naší práci na obnově potravinové bezpečnosti a některých aspektech dvoustranných vztahů. Byl to dobrý rozhovor,“ nechal se slyšet Zelenskyj.

Poté složil poklonu všem vojákům bránícím svou vlast a pak se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

„Sláva našim bojovníkům! Sláva každému, kdo je nyní v boji! Děkujeme všem, kteří nám pomáhají! Sláva Ukrajině!“ rozloučil se.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …